Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Lăutar bătut de un bărbat și o femeie pentru că nu a înapoiat banii pe „dedicații”

Un vrâncean, condamnat chiar recent într-un dosar de trafic de persoane la închisoare cu executare, a primit o nouă sentință, după ce a fost acuzat de lovire. Victima acestuia, un bărbat care cântă la diverse evenimente – lăutar, mai pe înțelesul tuturor, pe care inculpatul, împreună cu o tânără de 25 de ani, l-au bătut într-o parcare. Incidentul a avut loc în ianuarie 2021, în rechizitoriu arătându-se că inculpatul, care are 35 de ani, și tânăra au lovit lăutarul, producându-i leziuni care, din punct de vedere medico-legal, au necesitat 12 – 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În actul de acuzare se arată și de unde a plecat tot incidentul, anume că, înainte cu câteva zile, lăutarul cântase la o petrecere care avusese loc acasă la inculpat, ocazie cu care acesta din urmă a făcut dedicații pe bani, în total „aruncând” cu 500 de lei. Chiar partea vătămată explicase în timpul anchetei că acei bani trebuia să îi înapoieze inculpatului, care, pe 3 ianuarie 2021, a venit după el pe un teren de fotbal, unde juca un meci cu prietenii.

Cei doi s-au întâlnit într-o parcare din apropiere – inculpatul fiind însoțit de tânăra de 25 de ani, iar partea vătămată de un amic. Aici, partea vătămată i-a dat inculpatului 200 de lei din întreaga sumă pe care o primise la dedicații, însă inculpatul, nemulțumit că nu primește toți cei 500 de lei „grămadă”, l-a lovit cu capul în față, partea vătămată a căzut, fiind lovit în continuare cu picioarele în zona corpului și a capului.

Martorul care era de față a intervenit, astfel că inculpații s-au urcat în autoturismul cu care sosiseră și au plecat de la fața locului. Ajuns ulterior la spital, lăutarul a fost examinat, stabilindu-se că a suferit o fractură de oase proprii nazale, hematom epicranian fronto-nazal, echimoză și excoriație superficială în zona feței. Iar din acest motiv, atunci când a fost contactat de inculpat pentru a se împăca, i-a cerut acestuia 20.000 de euro – sumă pe care dorea să o folosească pentru a-şi repara piramida nazală şi dantura.

Părțile nu s-au înțeles însă, astfel că ancheta a continuat, numai că nici la parchet inculpatul nu a fost mai cooperant. Astfel, nici acesta și nici inculpata nu s-au prezentat la audieri, chiar dacă au fost emise mandate de aducere. Nici când procurorul de caz a reușit să ia legătura pe Facebook cu inculpatul, stabilind o dată pentru audiere, acesta nu s-a prezentat.

În ceea ce o privește pe tânără, în timpul anchetei s-a stabilit că aceasta a dat o adresă falsă, astfel că citațiile, evident, nu i-au parvenit. Totuși, în timpul cât a fost judecat, inculpatul a „binevoit” să se prezinte la două termene, de fiecare dată cu mandat de aducere, solicitând amânarea judecării cauzei pentru a soluţiona amiabil cauza, însă ulterior nu s-a mai prezentat în faţa instanţei. Având în vedere cele de mai sus, dar și analizând cazierele celor doi, instanța a dispus condamnarea acestora la pedepse cu închisoarea.

Concret, inculpatul are mai multe condamnări în străinătate, deși nerecunoscute de instanţele din țară, plus alte dosare în anchetă și condamnarea încă nedefinitivă, în timp ce inculpata a mai fost cercetată şi i s-a aplicat o măsură educativă neprivativă de libertate în anul 2018, fiind totodată cercetată într-un dosar aflat pe rolul parchetului, pentru furt.

1. (…) condamnă pe inculpatul (…) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie.

  1. (…) condamnă pe inculpata (…) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie.
  2. (…) admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă (…) şi obligă pe inculpaţii (…) la plata, în solidar, a sumei de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă (…).

(…) admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi obligă pe inculpaţii (…) la plata, în solidar, a sumei de 972,07 lei, la care se adaugă dobânda legală aferentă, calculată de la data producerii prejudiciului, respectiv 03.01.2021, şi până la achitarea integrală a debitului, reprezentând despăgubiri materiale (contravaloarea cheltuielilor ocazionate cu spitalizarea persoanei vătămate …). Respinge restul pretenţiilor civile ca neîntemeiate. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?