Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Patru stații de reîncărcare pentru mașini electrice vor fi montate în Străoane

Primăria Străoane va achiziționa patru stații de reîncărcare pentru mașini electrice. În acest sens, a fost scos la licitație obiectivul de investiții privind „Înființare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în comuna Străoane, județul Vrancea“, care prevede achiziția stațiilor de reîncărcare, execuția lucrărilor de amenajare și racordare la rețeaua de energie electrică, dar și achiziție software. Valoarea estimată a investiției este de 457 de mii de lei.

Obiectivul general al proiectului este integrarea și susținerea eforturilor naționale pentru atingerea obiectivelor pentru infrastructură de reîncărcare destinată vehiculelor electrice ușoare ale Uniunii Europene, conform Regulamentului (UE) 2023/1804 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 septembrie 2023 privind infrastructură pentru combustibili alternativi. „România trebuie să instaleze, până în 2026, conform unui jalon din Planul Național de Redresare și Reziliența, 30.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Comuna Străoane beneficiază de o imagine zonală ce poate fi exploatată din perspectivă turistică, respectiv posibilitatea conturării unui profil turistic distinct. Comuna este conectată direct la rețeaua rutieră TEN-T și la Coridorul IX pan-european de transport, precum și la rețeaua de drumuri publice care asigură legătura cu toate regiunile țării. Realizarea stațiilor de încărcare a autovehiculelor electrice va impulsiona din punct de vedere economic, social și cultural toate laturile dezvoltării societății în acest județ și în special pe traseul localităților poziționate pe sau în apropierea DN2L.

Obiectivul prezentei investiții este de a dezvolta infrastructura de alimentare a vehiculelor cu energie electrică prin crearea a opt puncte de reîncărcare pentru a acoperi nevoile tuturor mașinilor, prin montarea a 4 stații de reîncărcare, fiecare având câte doi conectori de încărcare”, se arată în descrierea investiției. Cel patru stații de reîncărcare vor fi amplasate în următoarele locații: Parc primărie; DN 2L (Str. Eroilor), Școala Gimnazială nr. 2; satul Muncelu, Cămin Cultural; intrarea în Satul Străoane, intersecție Str. Eroilor (DN 2L) cu Str. Viilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?