Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO/FOTO! Angajații DSP Vrancea scandează cu fețele acoperite, în cea de a 22-a zi de protest: „Nu ne umiliți!”. Activitatea cu publicul, întreruptă în mai multe DSP-uri din țară

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea protestează de mai bine de patru săptămâni, concomitent cu angajaţii din toate DSP-urile din ţară. Astăzi, în semn de protest pentru faptul că în tot acest timp au primit doar promisiuni de la autoritățile centrale, salariații DSP Vrancea au scandat cu fețele acoperite, ținând hârtiile cu mesaje în dreptul feței.  Principala lor solicitare este recalcularea salariilor la nivelul angajaţilor din Casele de Asigurări de Sănătate.

În ultimele zile, angajații Direcțiilor de Sănătate Publică din țară au decis, după patru săptămâni de proteste generate de nemulțumiri privind nivelul salariilor, să blocheze, sub diverse forme, activitatea instituțiilor în care lucrează.
În județe precum Suceava, Sibiu, Iași, Neamț, Hunedoara, Harghita, Constanța, în Direcțiile de Sănătate Publică fie nu se mai lucrează cu publicul, fie nu se mai virează plățile către terți, respectiv fonduri dinspre minister către unități și compartimente de primiri urgențe, pentru programele naționale de sănătate, dar și pentru plata cabinetelor medicale școlare, a mediatorilor sanitari și a asistenților comunitari, relatează News.ro.


Ministrul Sănatății, Alexandru Rafila, a spus că se încearcă găsirea unei soluții pentru salariile angajaților din DSP-uri, potrivit Agerpres.
„O să încercăm să găsim o soluţie şi pentru ei, cred că şi salariile angajaţilor DSP trebuie în mod evident considerate la un nivel care să reflecte importanţa socială şi efortul profesional pe care îl fac”, a spus Rafila.

Sursa care a dus la declanșarea protestului, cu patru săptămâni în urmă, este legea care majorează doar salariile angajaţilor din Casele de Asigurări de Sănătate, nu şi a angajaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică. Proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii nu face decât să adâncească din nou discrepanţele salariale dintre cele două instituţii, pe categorii de personal. Prin această măsură discriminatorie, angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică rămân din nou „Cenuşăreasa sistemului public de sănătate”, susţin angajaţii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?