Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

A murit profesoara Dumitra Corbeanu, mama profesoarei Carmina Corbeanu

Încă un cadru didactic, din vechea gardă de slujitori devotați ai educației din județul Vrancea, s-a stins. Profesoara pensionară de limba română Dumitra Corbeanu a trecut în lumea celor drepți. Conform informațiilor primite de la rude, profesoara Dumitra Corbeanu avea 82 de ani, a fost absolventă a Facultății de Litere și a profesat o perioadă mare de timp la Școala Gimnazială Garoafa, de unde a ieșit la pensie cu mult timp în urmă. A locuit tot timpul la Focșani, oraș pe care l-a iubit foarte mult și de care s-a despărțit doar acum, la trecerea ei la cele veșnice. De menționat este faptul că în luna noiembrie a suferit simultan un AVC și o ischemie de picior drept, însă a fost operată și dădea semne de revenire. Iată mesajul de atunci al fiicei sale, profesoara Carmina Corbeanu: „Slavă Domnului, ischemia a fost operată cu succes la Spitalul Fundeni din București, unde am avut norocul să dăm peste un doctor tânăr, excelent profesionist, Andrei Parnia, căruia nu am destule cuvinte să-i mulțumesc. Recuperarea în urma AVC este, la aproape 82 de ani, lentă și dificilă, dar sperăm să reușim, mai ales că ne sunt aproape doamna doctor Adrieana Cherciu și doamna asistentă Ciolan Valerica, amândouă foste eleve ale mamei, suflete minunate și profesioniste desăvârșite. Fiecare zi este altfel, aduce probleme și emoții noi, cărora trebuie să le facem față. După ce am trecut cu bine de această primă lună, avem speranțe că totul va fi bine”.

Din păcate, starea de sănătate s-a înrăutățit și doamna profesoară a plecat la îngerii din cer. Dumitra Corbeanu a avut doi copii: o fiică, pe Carmina Corbeanu, o distinsă profesoară de limba română de la Colegiul Național „Spiru Haret” din Focșani, fost director al liceului, fost inspector general și general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea în mai multe perioade, și un fiu, pe Dan Constantin, absolvent de Teologie și Medicină, actualmente medic psihiatru. De asemenea, rămâne să-i ducă dorul un nepot, Alexandru, care a venit din Danemarca să-și conducă bunica pe ultimul drum.

Cei care vor să își ia rămas bun de la doamna profesoară o pot face astăzi, sicriul fiind depus la Biserica Săpunari din Focșani, urmând ca începând cu ora 12.00 să fie condusă către Cimitrirul Nordic din Focșani, acolo unde își va dormi somnul de veci. „Cred că a plecat dincolo înconjurată de iubire. A avut o trecere ușoară și sper ca sufletul ei minunat să îi fie așezat în lumină!”, este mesajul fiicei sale, profesoara Carmina Corbeanu.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei greu încercate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?