Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Soț și soție, condamnați pentru lovire; victima este sora femeii, cu care se certau pe moștenire

O femeie și un bărbat din Nistorești, soț și soție, au de plătit amenzi usturătoare în urma unui incident violent în care au fost protagoniști. Cei doi au fost acuzați că au bătut o femeie, chiar sora inculpatei, cu care se aflau în „corzi” de ceva vreme, din cauza unei moșteniri. Iar situația a escaladat în august 2020, când s-au întâlnit cu partea vătămată în curtea mamei, respectiv soacrei inculpaților. În rechizitoriu se arăta că, pe fondul unor discuții în contradictoriu, bărbatul își lovise cumnata cu pumnul în zona feței, iar femeia lovise partea vătămată cu un băț în zona membrelor superioare și a corpului, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

În timpul anchetei, inculpații au recunoscut acuzațiile… și nu prea. Pe de o parte, inculpatul a declarat că auzise cum cumnata sa îi jignea soția în curtea locuinței soacrei sale, iar după ce i-a cerut socoteală, aceasta i-a vorbit vulgar, motiv pentru care s-a enervat și a împins-o. În ceea ce privește varianta inculpatei, aceasta a detaliat că sora sa a vorbit vulgar la adresa ei și a soțului ei și că a lovit-o cu un băț peste mână doar pentru că partea vătămată voia să o filmeze. Indiferent de scuze, pentru suferințele produse de inculpați, persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu 4.000 lei – daune materiale, şi 40.000 lei – daune morale, instanța dispunând însă acordarea a doar o parte din aceste sume:

(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 2.700 de lei amendă penală (270 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe (faptă comisă la data de 29.08.2020), (…) condamnă pe inculpata (…), la o pedeapsă de 3.000 de lei amendă penală (300 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, (faptă comisă la data de 29.08.2020). (…) admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpaţii (…), în solidar, la despăgubiri civile către aceasta, în valoare de 2.000 lei, reprezentând daune morale. Respinge celelalte pretenţii civile ca neîntemeiate. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi obligă inculpaţii (…), în solidar, la despăgubiri civile către aceasta, în valoare de 307,38 de lei, reprezentând cuantumul cheltuielilor ocazionate cu transportul persoanei vătămate (…)”.

Sursa foto: Ekaterina Bolovtsova – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?