Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii câștigă și urcă pe locul 7!

  • CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 30-28 (20-12)

Formații

CSM Focșani 2007: Bucătaru, Marocico, CloșcăRagea – 1, Rață – 5, Pavlov, Golea, Miroiu – 6, Trkulja – 4, Popovici, Mocanu, Marijanac – 1, Roșu – 2, Eros – 3, Simsar – 4, Makishin – 4.

Politehnica Timișoara: Lazăr, Sojkovic – Păiuș, Moldovan – 1, Bran, Pribanic – 3, Sadoveac – 9, Marjanovic – 6, Szabo – 1, Bordeanu, Cîmpan – 2, Melitescu, Trif – 5, Ignat, Chira – 1, Baican.

A fost spectacol handbalistic de mare calitate duminică seara în Sala Polivalentă din Focșani! CSM 2007 în rol principal și Politehnica Timișoara au onorat handbalul și competiția cu o dispută care a avut de toate – goluri multe, parade de mare efect ale portarilor, în principal ale lui Bucătaru, sprint senzațional al gazdelor care se desprinseseră la 12 goluri în minutul 25:31, cursă furibundă de urmărire dusă până la final de oaspeți. Și la sfârșit, bucuria publicului care și-a aplaudat minute în șir favoriții pentru cadoul oferit înainte de Sărbători.

Focșănenii au reușit o primă repriză impresionantă. Apărarea, cu o linie extrem de mobilă, a obturat căile de atac ale timișorenilor și un Bucătaru excepțional, ofensiva, combinativă și surprinzătoare, cu gol la aproape fiecare aruncare la poartă, au arătat o formație gazdă la cel mai bun nivel al său. În pauză s-a intrat cu 20-12, diferență care era și în minutul 49:11. Oaspeții au forțat anularea diferenței de scor pe fondul oboselii acumulate de gazde și al schimbărilor de formulă de echipă făcute de banca tehnică a CSM 2007. Dar în nici un moment victoria focșănenilor nu a fost sub semnul întrebării!

CSM Focșani 2007 a încheiat anul 2023 pe locul 7 al clasamentului, la doar patru puncte de locul 5, cel mai bun de până acum al CSM 2007 în Liga Națională.

Înainte de începerea partidei, pe parchetul sălii a fost o ploaie de jucării din pluș aduse de spectatori pentru a fi donate Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani din cadrul DGASPC Vrancea.

Echipa CSM 2007 a intrat în vacanță de ieri și va reveni la pregătiri la 8 ianuarie. Campionatul se va relua la 4 februarie, când focșănenii vor juca în deplasare cu Dinamo București, următoarea întâlnire cu publicul propriu urmând să fie la 11 februarie, când în Sala Polivalentă va veni HC Buzău.

Declarații de după meci

Dalidor Cutura: „Am arătat că nu am uitat să jucăm handbal!”

Am încheiat anul 2023 cu o victorie în primul meci din retur. Sunt 3 victorii la rând, este clar că suntem mulțumiți. Avem 20 de puncte, care ne dau forță pentru meciurile care urmează din februarie 2024. Am avut anul acesta perioade mai slabe și perioade mai bune, dar sunt foarte bucuros că am revenit în ultimele 3 săptămâni și am demonstrat că nu am uitat să jucăm handbal. Trei victorii și nouă puncte și suntem aproape de locul pe care vrem să ne situăm în clasament. Nu am cuvinte pentru suporteri, sunt extraordinari de fiecare dată, sunt alături de noi la bine și la rău. Le doresc sărbători fericite și Crăciun fericit și să ne revedem cu bine în 2024.

Alexandru Bucătaru: „Mă bucur că mi-am ajutat colegii să facem un meci bun!”

Am avut o zi bună. Mă bucur că am reușit să-mi ajut colegii să facem un meci bun și să obținem cele trei puncte. Că am avut 10 – 12 intervenții, pentru mine este un plus, dar atâta timp cât reușim să câștigăm orice paradă este bună, că este una sau zece! Contează ca echipa să câștige. Ne bucurăm că am reușit să facem o primă repriză aproape perfectă. În a doua, ne-am relaxat puțin și am reușit să câștigăm abia la două goluri. Per total, a fost un efort bun și ne bucurăm că am câștigat.

Trei jucători ai CSM 2007, la loturile naționale!

Trei jucători ai CSM Focșani 2007 au fost convocați la loturile naționale ale României. Portarul Alexandru Bucătaru se află în perioada 10 – 20 decembrie la Bistrița pentru pregătire cu Lotul Național de seniori al României.

Centrul Alexandru Golea și extrema dreaptă David Pavlov sunt la Baia Mare, unde după patru zile de pregătiri vor participa cu Lotul de Tineret al României la Trofeul Carpați Niro, competiție ce va avea loc în perioada 15 – 17 decembrie. La Trofeul Carpați, tinerii handbaliști români, pregătiți de Adrian Petrea, vor avea ca adversare echipele Arabiei Saudite, Macedoniei de Nord și Slovaciei.

Foto: Costin Corcoz, Petrică Butuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?