Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

FOTO! Angajații DSP au continuat și astăzi protestul: „Vom BLOCA activitățile! Este ultima șansă pentru noi. Acum ori niciodată!”

Protestele Direcțiilor de Sănătate Publică din țară sunt departe de a se opri, astfel că, în această dimineață, salariații DSP Vrancea au ieșit pentru a 15-a zi în fața instituției, revendicând în primul rând salarii decente.
Protestele din Vrancea și din celelalte județe din țară se desfășoară în contextul declarării, ieri, a epidemiei de rujeolă la nivel național.
Ministerul Sănătății a emis marți Ordinul 4128/05.12.2023, prin care s-a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în document arătându-se că sunt aproape 2.000 de cazuri, în 29 de județe. Potrivit Ministerului, epidemia a fost declarată pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Articolul 3 din Ordin prevede ca măsurile stipulate în documentul menționat să fie duse la îndeplinire de Direcția generală de sănătate publică și programe de sănătate din Ministerul Sănătății, cât și de Direcțiile de Sănătate Publică Județene și a Municipiului București.
La acest lucru s-au referit angajații DSP Vrancea care protestează și astăzi, la trei săptămâni de la declanșarea grevei spontane, la 15 noiembrie, și care aduc în atenție câteva întrebări:

„Domnul ministru știe de protestele începute acum trei săptămâni? A aflat ce salarii de mizerie și ce condiții de lucru avem?
Ei au identificat vreo 2000 de copii, noi am identificat vreo 4100 de salariați care au și ei copii, au și ei nevoi!     
De ce apelează statul român întotdeauna când sunt crize la salariații din DSP-uri și nu la cei de la CJASS?
Când are de gând ministrul Sănătății să facă ce a făcut d-na ministru a Muncii pentru salariații din subordinea dumneaei?
De ce am respecta acest ordin, dacă ministerul nu ne respectă?”

Așadar, starea de spirit în rândurile salariaților de la DSP Vrancea și din țară este departe de a se calma, chiar dacă protestele au fost pașnice, până în acest moment, însă este pentru prima oară când mesajele angajaților vorbesc despre blocarea activității:
„Să le spuneți că NU CEDAM până nu apare ordonanța și că vom BLOCA activitățile!
Este ultima șansă pentru noi, așa că: acum ori niciodată!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?