Pistol fabricat în Rusia și muniție, folosite pentru tragere la țintă într-o gospodărie din Vrancea

0
2247

Trei bărbați au fost cercetați timp ce aproape un an pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, după ce s-au distrat prin gospodărie trăgând la țintă cu o armă fabricată în Rusia care, deși neletală, era supusă autorizării. În final, s-a renunțat la urmărirea penală, iar la distanță de mai bine de doi ani, anchetatorii au solicitat instanței să și confiște arma și munițiile folosite de cei trei – un pistol inscripţionat „WARNING, Before using reed operations manuel. Made in Russia By ANICS FIRM, PUSH FIRE, A-101 4,5 MM (BB CAL) 0646616 PUSH SAFE”, culoare neagră, având cutie neagră din plastic; 2 încărcătoare goale și 247 de proiectile aflate într-o cutie de culoare roşie, inscripţionată „MODEL 1501 SPORTSMARKETING Approx. 435 177, cal. 4,5 mm CAUTION: Use of protectiv eyewear is recommended PREMIUM GRADE STEEL BB`S SPORTSMARKETING COLCHESTER ESSEX CO2 8 HH”.

Arma și muniția se aflau de ceva timp în camera de corpuri delicte – arme şi muniţii a IPJ Vrancea, astfel că procurorii din Adjud au propus judecătoriei luarea măsurii confiscării speciale a acestora, solicitare admisă pe 28 noiembrie anul acesta. Însă ancheta penală se „stinsese” în aprilie 2021, când judecătorul de cameră preliminară achiesase la opinia procurorilor în ceea ce îi privea pe cei trei, anume renunţarea la urmărirea penală față de suspecţii intimaţi, considerându-se că „nu există interes public în cauză” pentru continuarea cercetărilor. Doi dintre aceștia erau verișori, iar al treilea era tatăl unuia dintre suspecți, acesta din urmă fiind și cel care făcuse rost de obiectele confiscate.

Astfel, din ce se stabilise în timpul anchetei demarate în luna mai a anului 2020 după o percheziție, în urmă cu un an respectivul adusese în ţară pistolul cu aer comprimat şi o cutie cu proiectile metalice, fără a deţine documente de provenienţă. Ulterior, arma fusese folosită de toți trei, care trăseseră de câteva ori la o țintă improvizată în grădina din spatele locuinţei care aparținea bunicii, respectiv soacrei suspecților. La percheziție, arma și muniția fuseseră găsite în bucătărie, într-o ladă cu mai multe produse de igienă personală, toți cei trei suspecți declarând la unison că nu știau că era ilegal să o folosească.

În timpul cercetărilor, singurul aspect asupra căruia cei audiați nu s-au înțeles a fost modul de procurare al armei. Dacă femeia din Vrancea în bucătăria căreia fuseseră găsite obiectele declarase că concubinul fiicei sale le adusese în aprilie 2019 la întoarcerea în țară, unul dintre suspecți a precizat că știa că pistolul, găsit la gunoi în străinătate, fusese trimis în ţară. Pe de altă parte, suspectul cu pricina declarase însă că achiziționase pistolul cu aer comprimat marca ANICS, cal. 4,5 mm. şi o cutie de muniţie cândva în cursul anului 2019 de la un târg ocazional din străinătate, după care le-a trimis cu un microbuz în ţară, printre alte bagaje.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: – https://orel-tara.ru/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here