Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Comuna Vânători va fi conectată la rețeaua de gaze naturale

Primăria Vânători are în derulare proiectul de investiții privind „Înfiinţare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în satele Vânători, Jorăști, Mirceștii Noi, Mirceștii Vechi, Balta Raței și Rădulești, aparținătoare comunei Vânători, judeţul Vrancea“. Valoarea totală estimată este de 69 de milioane de lei. Rețeaua de alimentare cu gaze naturale va avea o lungime de aproximativ 54 de kilometri și va deservi 2317 gospodării și 23 de obiectice socio-culturale din satele Vânători, Jorăști, Mirceștii Noi, Mirceștii Vechi, Balta Raței și Rădulești. Sistemul de alimentare cu gaze naturale va fi dotat cu contoare inteligente iar reducerea, reglarea presiunii, odorizarea gazelor și măsurarea consumului se vor face din stația de predare-primire gaze SRMP.

„Sistemul de alimentare cu gaze naturale care urmează să deservească comuna Vânători va fi compus, în principal, din: Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale existent în localitatea Petrești, prin cuplarea în conducta existența la intersecția străzilor Cuza Vodă cu Viorelelor; Realizarea unei rețele de distribuție de presiune redusă cu o lungime de aproximativ 53,3 km, care va cuprinde străzile din Comuna Vânători și va deservi locuințele și instituțiile publice și private. Branșamente de gaze de presiune redusă, care va cuprinde un total 2.317 gospodării și 23 obiective socio culturale din comuna Vânători și vor deservi locuințele și instituțiile publice. Pentru alimentarea cu gaze se va proiecta o rețea de distribuție gaze care va fi amplasată pe străzile comunei“, se arată în caietul de sarcini al investiției. Termenul de executare a lucrărilor este de trei ani de zile.

De reținut că mai multe localități vor fi conectate la sistemul național de alimentare cu gaze naturale. Astfel, localitățile Focșani (cartier Mândrești), Adjud (extindere în Șișcani și Burcioaia), Odobești (inclusiv Câmpineanca), Cotești (inclusiv pentru Cârligele, Slobozia Ciorăști – ADI), Dumbrăveni (inclusiv pentru localitățile Bordești, Gura Caliței), Garoafa, Tătăranu, Țifești și Vânători (Jorăști, Mirceștii Noi, Mirceștii Vechi, Balta Raței, Rădulești) vor beneficia de 193,4 milioane de lei pentru extinderea rețelei de gaze. Fondurile sunt alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Sursa foto: romaniamama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?