Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Schimb de experiență” între generații, la Clubul Seniorilor


În penultima zi a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, zi dedicată prevenirii violenței în mediul familial, polițiștii au desfășurat activități prin care au urmărit, în primul rând, informarea cetățenilor cu privire la drepturile pe care le au atunci când sunt victime ale violenței intrafamiliale. Astfel, pe lângă sesiunile informative din școli, polițiștii au desfășurat și activități de distribuire a unor materiale cu recomandări preventive.
Grupul țintă este constituit din persoanele care pot deveni victime sau autori în mediul urban și rural, cu precădere în zonele unde au fost sesizate într-un număr crescut astfel de fapte.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și  Prevenire a Criminalității și cei de la Serviciul Ordine Publică, au realizat o activitate la Clubul „Seniorilor” din municipiul Focșani, la care au participat elevii Școlii Postliceale Sanitare „Vasile Alecsandri”, Liceului Pedagogic „Spiru Haret” și voluntari ai Direcției de Sport și Tineret Vrancea. La  activitate au fost prezente 137 persoane, „tineri și seniori”, care au făcut un „schimb de experiență” între generații, privind modalitățile de prevenire și aplanare a conflictelor din familie. La final aceștia au primit diplome pentru participare.

       Sfaturile polițiștilor pentru a nu deveni victime ale violenței în familie:
– Evitați certurile în familie, mai ales cele generate de consumul de băuturi alcoolice, lipsa unui loc de muncă, gelozie, relații extraconjugale sau neonorarea obligațiilor de întreținere. Pentru aplanarea unor astfel de conflicte acționați cu tact și răbdare, neținând cont de emotivitatea firească ce se instituie în aceste cazuri.
– Dacă soțul sau alt membru al familiei este nervos, aflat sub influența băuturilor alcoolice sau are tendința de agresivitate, feriți-vă din calea acestuia până la aplanarea conflictului.
– Nu uitați să vă gândiți la copii, sprijinul de care aceștia au nevoie, mândria de părinte poate constitui cheia împăcării.

Ce trebuie să faceți dacă ați fost victima unei agresiuni
– Prezentați-vă imediat la poliție pentru a depune o plângere.
– Obțineți un certificat medico-legal; acesta dovedește leziunile provocate prin agresiune și este important pentru încadrarea juridică a faptei;
– Adresați-vă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în cazul în care sunt copii care au asistat la violențe sau au fost victime ale violențelor.
– Cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost.
– Solicitați, dacă este cazul, ORDIN DE PROTECÅ¢IE!

Ziua de  6 octombrie este dedicată siguranței rutiere, zi în care vor fi organizate activități de informare la toate subunitățile de poliție. Serviciul Rutier va realiza exerciții de traversare corectă a străzii, la școlile din comunele Golești și Dumbrăveni. La Grădinița numărul 4 din municipiul Focșani va fi organizată o activitate „Noi știm să circulăm corect!”. 

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?