Mai multe secții ale Spitalului Județean, reabilitate de CJ Vrancea

0
1896

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul „Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice în clădirea publică a Spitalulul Judeţean de Urgenţă, cu adresa în municipiul Focșani, str. Comisia Centrală, nr. 15B, prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe.

Rezultatele așteptate în cadrul proiectului: clădirea Spitalului Județean cu două corpuri, eficientă din punct de vedere energetic și consolidată, cu consum anual specific de energie primară redus, prin realizarea de lucrări de intervenție ce vizează lucrări de reabilitare termică la anvelopa clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/ sau termice pentru consum propriu; lucrări de instalare a unor sisteme de climatizare – ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior; lucrări de modernizare a instalației de iluminat; lucrări de management energetic integrat pentru clădiri; reparații ale tencuielilor degradate/ fisurate ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere; lucrări de refacere a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei; lucrări de refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție; lucrări de reparare a trotuarelor de protecție degradate și lucrări pentru crearea de facilități/ adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități.

Grupul țintă este reprezentat de persoanele care lucrează și se tratează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf Pantelimon Focșani – Secția Psihiatrie și Boli infecțioase și Secția Dermatologie, ORL, Oftalmologie. „Ne propunem să reabilităm energetic cele două clădiri, pentru a îmbunătăți confortul, sănătatea și siguranța pacienților și personalului medical. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, dar și din fonduri proprii”, a precizat la lansarea proiectului președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here