Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și FOTO: Soveja. PUZ-ul pentru zona turistică a fost aprobat de Consiliul Local

Consiliul Local al Comunei Sopveja a aprobat, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) turistic. La ședință au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma și vicepreședintele Ionel Cel-Mare, de loc din Soveja. Anterior, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism din cadrul Consiliului Județean a dat avizul favorabil cu unanimitate de voturi pentru PUZ-ul depus de Primăria Soveja pentru dezvoltarea unei zone turistice. PUZ-ul turistic se întinde pe o suprafață de aproximativ 80 ha și este împărțit în 10 zone, printre care se regăsesc zone pentru case de vacanță, zone pentru pensiuni turistice, zone hoteliere și diferite zone în care vor fi regăsite spații de joacă, o zonă centrală cu spații pentru market-uri și spații destinate agenților economici.

„În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Soveja a fost aprobat cu unanimitate de voturi PUZ-ul turistic. După o muncă de aproape trei ani, avize peste avize, iată că în cele din urmă am ajuns la final. Așa cum am mai spus, nu a fost ușor, iar dificultățile birocratice întâmpinate ne-au făcut să fim și mai perseverenți. Pentru că vorbim de o dezvoltare unitară care va avea impact inclusiv la nivel județean, la ședință au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, sovejan la origini. Pe scurt, construim o nouă localitatea pe o suprafață de cca 80 ha unde vor fi prevăzute loturi pentru case de vacanță, zona pentru pensiuni turistice, zonă pentru mari hotelieri și zonă de agrement în vederea dezvoltării unor proiecte menite să satisfacă cerințele investitorilor în industria turismului. Totul a fost conceput în așa manieră încât să se ambienteze cu zona, iar fiecare construcție va fi specifică zonei montane cu paletar de culori și, nu în ultimul rând, cu o arhitectură tipic caselor sovejenești. Infrastructura de utilități – apă și canal vor fi finanțate prin Programul Național de Investiți (PNI) Anghel Saligny“, a declarat primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a declarat că aprobarea PUZ-ului reprezintă un pas extrem de important pentru dezvoltarea zonei turistice Soveja. „Un pas extrem de important pentru dezvoltarea zonei, prin introducerea în intravilan a unei suprafețe de 70,6 hectare, pe care se vor putea construi locuințe, pensiuni etc. Nu putem vorbi de o dezvoltare turistică a județului fără să facem referire și la Soveja, numită, cândva, «perla» Vrancei. Felicitări colegului primar Ionuț Filimon și consilierilor locali pentru implicare și succes în implementarea planului de revigorare a Sovejei!“, a precizat președintele Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?