Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO și FOTO! DSP Vrancea, o nouă zi de protest: „Nu cedăm!”

Întrerupt de cele două zile libere de săptămâna trecută, protestul angajaților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a continuat astăzi. Protestatarii au ieșit în fața instituției, în ciuda frigului și ninsorii, cerând salarii decente, egale cu cele ale angajaților din casele de asigurări de sănătate.

 

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma că se lucrează la un calendar pentru soluţionarea revendicărilor salariale ale angajaţilor de la Direcţiile de sănătate publică şi ale angajaţilor TESA din spitale.

El a precizat că acesta ar putea fi implementat doar de anul viitor, având în vedere constrângerile bugetare existente la momentul actual.

„Am discutat cu liderii de sindicat două probleme. Una care se referă la direcţiile de sănătate publică şi angajaţii Ministerului Sănătăţii; cea de-a doua, care se referă la angajaţii TESA din spitale, care au, unii dintre ei, nişte salarii foarte mici, care nu sunt corelate cu restul personalului medical şi chiar nemedical din unele spitale. Lucrăm la două documente consolidate şi, ceea ce este cel mai important, lucrăm la un calendar. (…) Trebuie găsită o soluţie. Există o opinie favorabilă pentru găsirea unei soluţii, dar pe baza unui calendar implementabil, din punctul meu de vedere, de la începutul anului viitor”, a declarat Rafila în cadrul unei conferinţe de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?