Odobești. 15 blocuri de locuințe vor fi reabilitate termic

0
861

Primăria Odobești are în derulare un amplu proiect de izolare termică a blocurilor de locuințe, care se derulează în mai multe etape. Într-una dintre etape vor fi reabilitate 15 blocuri de locuințe, lucrări ce vor fi scoase la licitație treptat. Este vorba de mai multe blocuri de pe strada Ștefan cel Mare, blocurile IAS-1, 2, 3 și blocul IFET. Blocurile au regimul de înălțime subsol, parter și 4 etaje, fundații continui și acoperișuri tip șarpantă. Lucrările de intervenție propuse constau în reabilitarea termică de anvelopantă a clădirii, respectiv montare termosistem la pereți exteriori, terasă, soclu, balcoane, tencuială decorativă exterioară.

Totodată, va fi înlocuită tâmplăria exterioară din PVC/ lemn cu tâmplărie eficientă energetic cu sticlă termoizolantă, iar pentru reabilitarea energetică a clădirii vor fi montate panouri solare și fotovoltaice. Lucrările interioare constau în remontarea traseelor sanitare de la nivelul subsolului, termoizolația plăcii de subsol, parte superioară, tavan, se vor reface toate șapele acolo unde acestea au fost desfăcute, finisaje pereți, montare glaf interior aparent la zona inferioară, laterale și zona superioară, vopsitorii lavabile, reparații și finisaje pardoseli, finisaje plafoane.

Investiția propusă este necesară pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin gestionarea inteligentă a energiei și prin utilizarea resurselor regenerabile. Totodată, se urmărește și adaptarea clădirii la standardele și normativele în vigoare din punct de vedere al siguranței în exploatare. Prin soluțiile identificate se realizează investițiile în eficiență energetică a imobilului prin apel la tehnologii cu mare durabilitate/ rezistență în timp”, se arată în caietul de sarcini. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 20 de milioane de lei.

În ultimii ani Primăria Odobești a derulat un amplu proiect de construire de locuințe, aplicând la „toate programele de construcție de locuințe existente la nivelul guvernului. Astfel, până în prezent, au fost construite 28 de blocuri cu 474 de unități locative”, arată primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. În prezent, Primăria Odobești are în derulare construirea a patru blocuri în Cartierul Sturza, în cadrul proiectului „Construire ansamblu de locuințe sociale D+P+2E+M (60 UL), cartier M. Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, județul Vrancea” – rest de executat.

Valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de Agenția Națională a Locuinței (ANL). În cadrul acestui proiect vor fi construite 4 blocuri cu regim de înălțime D+P+2E+M, fiecare dintre acestea având câte 15 locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here