Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

DOCUMENT! Prefectul Nicușor Halici: „Am propus Guvernului ca suma de 37.954 mii lei să fie alocată UAT-urilor vrâncene, pentru echilibrarea bugetelor locale”

Autoritățile locale din județul Vrancea vor primi 37.954 mii lei pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023, a anunțat prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici. Sumele au fost repartizate pe localități în funcție de solicitări și vor fi folosite pentru finalizarea investițiilor finanțate din bugetele locale, asigurarea cofinanțării și a cheltuielilor neeligibile din proiectele cu finanțare externă, plățile care decurg din hotărâri judecătorești, acoperirea deficitului de cheltuieli de personal, inclusiv plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap și pentru asigurarea utilităților.

În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu primarii Unităților Administrativ-Teritoriale din județul Vrancea, mi-a fost semnalat faptul că aceștia întâmpină dificultăți financiare, mai ales pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor de investiții asumate. În principal sumele necesare sunt pentru: finalizarea investițiilor finanțate din bugetele locale, asigurarea cofinanțării și a cheltuielilor neeligibile din proiectele cu finanțare externă, plățile care decurg din hotărâri judecătorești, acoperirea deficitului de cheltuieli de personal, inclusiv plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap și pentru asigurarea utilităților. Am concluzionat faptul că la nivelul județului Vrancea, suma totală necesară se ridică la 37.954 mii lei, fapt pentru care am înaintat o listă și am propus Guvernului României, suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023, cu suma de 37.954 mii lei. Mulțumesc guvernului Ciolacu, care a aprobat astăzi prin Hotărâre de Guvern alocarea acestor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului“, a scris prefectul Nicușor Halici pe pagina sa de facebook.

Sumele alocate variază între 5,5 milioane de lei, bani pe care îi va primi Primăria Municipiului Focșani, și 100 de mii de lei, cât va primi, de exemplu, localitatea Corbița. Sume mai consistente au fost alocate Consiliului Județean Vrancea – 4 milioane de lei, dar și municipiilor și orașelor, astfel: Focșani – 5,5 milioane de lei; Mărășești – 1,4 milioane lei; Odobești – 1,4 milioane lei; Adjud – 1 milion de lei; Panciu – 800 mii lei.

Mai jos atașăm listele cu sumele alocate localităților vrâncene:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?