Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Spitalul Adjud, dotat cu echipamente de ultimă generație

Spitalul Municipal Adjud va fi dotat cu o serie de echipamente de ultimă generație, după ce a reușit să încredințeze un contract pentru furnizarea acestora, inclusiv operațiunile de montaj și punere în funcțiune (11 loturi) în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID-19”. Valoarea estimată totală a echipamentelor medicale aferente celor 11 loturi fusese de 2.398.000 lei (fără TVA), în final contractul fiind încredințat pentru 1.808.945 lei (fără TVA).

Spitalul Adjud căuta un set stație cu monitoare pentru funcții vitale (format dintr-o stație cu 8 monitoare funcții vitale și module accesorii), 15 monitoare portabile funcții vitale, două sisteme de încălzire pacienți postoperator – pătură cu aer cald, un dulap încălzit soluții cu sertare, două aparate anestezie generală, două ecografe ultraportabile, șase paturi ATI, două elevatoare electrice, 10 pulsoximetre, un motortip pistol perforator și un videolaringoscop. Contractul fusese scos la licitație în vara acestui an, în contextul în care, în pandemie, Spitalul Municipal Adjud a fost transformat în spital suport Covid.

Ulterior acestui moment, în octombrie 2020, unitatea sanitară a semnat un contract de finanțare prin care „să se asigure dotarea cu echipamente moderne care asigură intervenții chirurgicale rapide, eficiente cu reducerea complicațiilor și recuperării, asigurarea unui mediu prietenos si curat (prin mobilier nou și echipament de dezinfecție) la asistență asigurată de echipamentul medical modern indiferent de stadiul bolii sau diversitatea simptomelor”.

Adresabilitatea este foarte mare, teritoriul arondat unității noastre cuprinde o populație de peste 65.000 de locuitori, (orașul Adjud și împrejurimile) ca urmare a închiderii unor spitale din județul Vrancea și datorită situării la distanțe destul de mari (50km) de alte spitale. Spitalul municipal și Stația de salvare deservesc: populația din municipiul Adjud și localitățile suburbane; populația din localitățile rurale ale județului Vrancea; populația din localitățile adiacente/ limitrofe ale județului Vrancea, precum Bacău, dar și din alte județe, după incidența cazurilor de urgență. Frecventa utilizatorilor și numărul total al persoanelor care vin în Spital este foarte mare”, se explica în caietul de sarcini.

Sursa foto: adjud.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?