VIDEO: Se lucrează intens pentru modernizarea DN 2L Soveja – Lepșa

0
4267

Se lucrează intens pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN 2L Soveja – Lepșa. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a postat ieri imagini cu lucrările de pe drumul național 2L unde se execută terasamente strat de piatră spartă; șanțuri și rigole de beton; rigole ranforsate de beton; lucrări la viaducte. „Continuă lucrările de modernizare pe DN2L km 60-76, Soveja – Lepșa, județul Vrancea. În acest moment se execută următoarele: terasamente strat de piatră spartă; șanțuri și rigole de beton; rigole ranforsate de beton; lucrări la viaductele 7 și 8”, au informat cei de la DRDP Buzău.

Recent, prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a anunțat că a trimis un memoriu ministrului Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, Sorin Grindeanu, prin care solicita suplimentarea cu 35.226.011 lei cu TVA a sumei deja alocate proiectului privind reabilitarea DN 2L. Suma solicitată reprezintă necesarul pentru acoperirea indicelui de ajustare. „Reabilitarea și modernizarea drumului național DN 2L, care face legătura dintre zonele turistice Soveja și Lepșa, reprezintă una dintre lucrările de importanță majoră pentru atingerea obiectivelor Strategiei de Dezvoltare a județului Vrancea.

Proiectul inițiat încă din anul 2014, prin soluțiile tehnice propuse și prin complexitatea lucrărilor, este un obiectiv emblematic pentru infrastructura județului și va contribui, cu siguranță, la o dezvoltare economică a zonei turistice de importanță națională. În condițiile în care nu vor fi alocate resursele financiare necesare finalizării obiectivului, acesta intrând în conservare, cheltuielile ulterioare pentru reluarea lucrărilor ar fi mult mai mari pe de o parte, iar pe de altă parte, ar diminua semnificativ potențialul de dezvoltare a turismului, dar și a economiei locale”, se arăta în memoriul semnat de prefectul Halici și înaintat ministrului Grindeanu.

Vă reamintim că pe 5 mai 2017, Consiliul Tehnico Economic al CNAIR aviza favorabil acest obiectiv de investiții, iar pe 5 septembrie același an (2017) MDRAP aviza tot favorabil studiul de fezabilitate. În luna iulie a anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost semnat contractul având ca obiect „Modernizare DN 2L Soveja Lepșa, km 60+145 – km 76+277” cu ofertantul declarat câștigător în cadrul procedurii de atribuire, Asocierea LEMACONS SRL – CITADINA 98 SA – TRAMECO SA.

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 126,8 milioane de lei, cu TVA. Potrivit proiectului, vor fi construite nouă poduri noi, peste pârâurile Lepșuleț și Lepșa, dar și 8 viaducte de coastă. Pentru siguranţa circulaţiei rutiere, a fost prevăzută construirea unor parapeţi de siguranţă. De asemenea, vor fi realizate șanțuri, rigole, podețe pentru colectarea și dirijarea apelor de pe suprafața drumului, dar vor fi executate și lucrări de consolidare, respectiv vor fi construite ziduri de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here