Un șofer din Iași s-a ales cu dosar penal în Vrancea

0
2773

Conducător auto depistat cu 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vineri, 17 noiembrie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au oprit în trafic, în comuna Ruginești, un autovehicul al cărui conducător auto prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului. Bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 32 de ani, din comuna Păunești a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultat de 1, 24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice și i s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud.

Vineri, 17 noiembrie, în jurul orei 23.55, polițiștii in cadrul din cadrul Poliției Municipiului Focșani au identificat un bărbat, de 42 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București din municipiul Focșani. Autoturismul condus de cel în cauză avea placuțele cu numărul de înmatriculare retrase, întrucât bărbatul fusese depistat în timp ce conducea autoturismul fără a avea polița RCA valabilă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul ale cărui plăcuțe cu numere de înmatriculare au fost retrase.

La data de 18 noiembrie, ora 20.53, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au depistat în trafic în comuna Tulnici, un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat în urma testării un rezultat de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În noaptea de 18/ 19 noiembrie, ora 01.10, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu, au oprit un autoturism care circula în comuna Câmpuri, pe Drumul Național 2 L, condus de un bărbat, de 23 de ani, din comuna Țifești.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Pe 19 noiembrie, ora 10.38, polițiștii Biroul Rutier Focșani au oprit pentru control, pe Drumul Național 2 E85 – Focșani, în apropierea intersecției cu Bulevardul Brăilei, un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani, din comuna Urechești. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice la Spitalul Militar Focșani, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here