Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Caravana Tinerilor Implicați, a IV-a ediție, la final

Misiunea a fost îndeplinită! Cea de-a IV-a ediție a „CARAVANEI TINERILOR IMPLICAȚI” s-a încheiat joi seara, în jurul orelor 19. Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea împreună cu Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate”, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară „Milenialii” și Asociația „Voluntariat pentru viață” din Mărășești, sprijiniți de EFARM TOP SRL și de sensei Grosu Stanică, am reușit să aducem unor copii cu nevoi speciale, Alex și Gabi, un strop de bucurie, speranță și credința că lumea aceasta poate fi și pentru ei mai bună! I-am facut să simtă că fac parte din societate, că există OAMENI cărora le pasă, care țin la ei și care doresc să îi ajute să se integreze.

Pe lângă locurile noi pe care le-au văzut: faleza Dunării și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, unul dintre cele mai bune colegii din țară, Alex și Gabi împreună cu 3 colegi de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani au stabilit legături noi cu oameni deosebiți, conexiuni care poate vor rămâne în timp. Alături de ei, în CARAVANĂ, s-au aflat și au petrecut timp de calitate și alți oameni de bine: 3 voluntari de la Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate” Focșani, însoțiți și coordonați de d-na Andreea Cîcu – consilier educativ la SPS „Hippocrate”;

3 tineri de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani coordonați de d-na profesoară Vișan Tescaru Mausi; Daniel Drăgan de la Asociația „Voluntariat pentru viață” din Mărășești și un voluntar străin, Chiara Pistone, venită în județ printr-unul din proiectele Erasmus ale asociației; Grosu Stănică – profesor și antrenor de judo și nu în ultimul rând, gazdele nostre de la C.N. „Vasile Alecsandri” din Galați, 2 tineri voluntari, Ruxandra și Alexandru, împreună cu directorul colegiului, prof. Zamfir Romeo și prof. Onuț Atanasiu.

Astăzi am reușit, cu voia bunului Dumnezeu și a partenerilor noștri menționați în comunicatul de presă, să facem două suflete fericite alături de bunica lor, Viorica Tenov și respectiv tatăl acestora. Nu pot să vă descriu bucuria din privirea lor!!! Mulțumesc dnei Zdrîncu Orania de la Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea, SPS Hippocrate Focșani, Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, Sala de Judo (sensei Stănică Grosu), Asociația ,,Voluntariat pentru viață din Mărășești, Asociația Milenialii și SC Efarm Top Focsani”, a scris joi seară pe Facebook, după întoarcerea din Galați, d-na Andreea Cîcu – consilier educativ la Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate” .

Tot la întoarcerea din proiectul „Caravana tinerilor implicați”, bunica lui Alex și Gabi răspundea postărilor noastre de pe rețelele de socializare: „Ce pot să spun, că eu Mamița, am fost bunica cea mai bucuroasă care a existat, datorită unor oameni cu suflet și implicare, ce au dat curs unei idei care s-a și materializat. Niște copii (nepoții mei alături de 3 colegi de clasă), împreună cu voluntari și oameni de bine, s-au bucurat că ziua de astăzi a fost mai… altfel decât celelalte. Se începe postul Crăciunului, perioada din an când …sfântul Neculai, Căciunul sunt prilejuri de a face fapte bune, poate mai mult ca în altă periodă a anului.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i bucure pe toți cei care astăzi au făcut o mare bucurie și oriunde pașii îi vor duce să găsească tot binele din lume. Cred că și Luisa de acolo de sus se roagă alături de noi la Doamne-Doamne”. Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea mulțumește tuturor participanților din „Caravana tinerilor implicați”, voluntarii Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate” Focșani, Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani și gazdelor noastre de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați și Restaurantul Noah Galați.

De asemenea, mulțumim celor care ne-au sprijinit în realizarea ediției a IV-a a acestui proiect, EFARM TOP SRL și sensei Grosu Stănică, precum și partenerilor noștri din proiect, Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate”, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară „Milenialii” și Asociația „Voluntariat pentru viață” din Mărășești.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?