Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

A vrut să tâlhărească o vecină de 80 de ani, dar aceasta l-a amenințat cu cuțitul

Un vrâncean din Vârteșcoiu a fost condamnat la închisoare cu suspendare și a fost trimis să muncească în folosul comunității, pedeapsă pentru o tentativă de tâlhărie. După cum s-a reținut în rechizitoriu, bărbatul a intrat în curte la o vecină, care pe atunci avea 80 de ani și a încercat să o forțeze, prin violență, să îi dea bani. Norocul octogenarei a fost că a avut prezență de spirit și l-a amenințat cu cuțitul, scăpând astfel de agresor. Totul a avut loc în septembrie 2020, când inculpatul, aflat sub influența alcoolului, a mers la vecina sa și inițial a întrebat-o dacă are să îi dea ceva de muncă. Atunci când a fost refuzat, bărbatul ar fi devenit agresiv, ar fi strâns-o puternic de mâini și ar fi împins-o pe canapea, cerându-i bani.

Din ce povestise ulterior partea vătămată, a reușit să își elibereze o mână, cu care a apucat un cuțit aflat în apropiere, și l-a amenințat pe inculpat că îl va tăia dacă nu o lasă în pace. Agresorul a plecat, iar mărturie privind faptul că femeia fusese agresată au depus ulterior și vecinii. Aceasta în condițiile în care bărbatul relatase o cu totul variantă, conform căreia în ziua cu pricina mersese la vecina sa să o întrebe dacă nu vinde struguri și că nu fusese agresiv față de aceasta, în condițiile în care se știau destul de bine, deoarece o mai ajuta uneori la treburile gospodărești. Din ce declarase inculpatul, vecina sa într-adevăr se speriase de prezența sa în curte, motiv pentru care a plecat fără să se întâmple nimic altceva.

Cu toate aceste explicații, inculpatul a fost găsit vinovat de tentativă de tâlhărie calificată și condamnat la un an și 6 luni închisoare cu suspendare pe un anumit termen, timp în care trebuie să respecte anumite măsuri de supraveghere, dar și „să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Vârteșcoiu sau Biserica din sat Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea. Constată că inculpatul a fost reținut preventiv o zi în data de 14.09.2020. Dispune prelevarea probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare de la inculpatul (…). Ia act că partea vătămată (…) nu a formulat acțiune civilă. (…) obligă inculpatul (…) la plata sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: congerdesign – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?