Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Focșăneancă bătută și amenințată cu briceagul de fiul său, căruia nu a vrut să îi dea bani de droguri; el lipsea de la școală și fura din casă

Calvar pentru o focșăneancă, al cărei fiu adolescent a luat-o de câțiva ani pe o cale greșită, în ultima vreme devenind chiar consumator de droguri. De aici s-au iscat și ultimele probleme, luna trecută, când tânărul a fost deosebit de violent față de cea care i-a dat viață, lovind-o și amenințând-o că o va tăia cu briceagul, dacă nu îi dă bani. Femeia a solicitat astfel ajutorul poliției, emițându-se un ordin de protecție chiar în instanță, unde însă tânărul de 19 ani nu a fost prezent, întrucât era internat într-o unitate medicală de specialitate, din cauza comportamentului psihotic. Nu era pentru prima oară în situația aceasta, nici în ceea ce privește internarea sau emiterea unui ordin de protecție, însă în ciuda încercărilor familiei de a-l readuce pe calea cea bună, adolescentul a continuat să își verse nervii pe mama sa.

Cu toate acestea, cel puțin în ultimul an, nimic nu a părut să funcționeze. Băiatul de 19 ani este cercetat într-un dosar penal și are chiar o condamnare pentru tâlhărie, din 2022. Iar unul dintre episoadele violente avusese loc după acel moment, când mama și fiul se întoarceau de la Serviciul de Probațiune, dat fiind că adolescentul fusese condamnat la măsura asistării zilnice. În mașină, tânărul și-a lovit mama cu pumnul în antebraţul drept, iar după ce au ajuns acasă a început să arunce cu obiecte prin locuinţă şi a lovit cu pumnul într-o oglindă a unui şifonier, cu intenţia de a o sparge. Ulterior, femeia a sunat la poliție, moment în care băiatul a fugit, fiind găsit la câteva străzi distanţă, ascuns printre blocuri. Atunci a fost emis primul ordin de protecție, iar adolescentul a fost obligat la consiliere psihologică.

Anul acesta în octombrie, în instanță, femeia a relatat că se teme, deoarece fiul său este tot mai agresiv pe fondul consumului de droguri, și, chiar dacă a fost internat pentru administrarea unui tratament, a refuzat să îl urmeze sau să stea internat. Mai mult, se ajunsese în situația ca el să chiulească zile întregi de la școală, să ceară bani și să ia lucruri din casă pentru a le vinde. Ultimul incident a avut loc chiar în apartamentul în care locuiau cei doi, când adolescentul și-a agresat fizic mama și a amenințat-o cu un briceag, pe motiv că aceasta nu i-a dat o sumă de bani. Iar toate susținerile au fost considerate de instanță mai mult decât suficiente pentru a dispune emiterea ordinului de protecție, adolescentul fiind astfel evacuat temporar din locuință și obligat să păstreze o distanţă minimă de 10 metri faţă de mama sa, dar și să urmeze consiliere psihologică, timp de 2 luni.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Karolina Grabowska – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?