Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Focșăneni, atenție ce țineți în boxe! Un recidivist a furat de la borcane cu compot, la unelte de pescuit și monede valoroase

Un bărbat de 35 de ani, recidivist cunoscut cu fapte de furt la activ, se întoarce la închisoare la puțin peste un an de la punerea sa în libertate. Aceasta a fost decizia instanței, atunci când a analizat dosarul în care inculpatul era acuzat de mai multe furturi, comise în dauna a 16 părți vătămate, din vara anului 2022 și până în martie anul acesta. Concret, inculpatul a fost condamnat la un total de 4 ani şi 5 luni închisoare, din care a fost dedusă reținerea, dar şi arestul preventiv care fusese dispus în martie 2023. Tot prin sentință, s-a dispus ca bărbatul să achite în total peste 12.000 de lei către o parte din cei păgubiți, cu titlu de daune materiale. Totodată, inculpat a fost obligat „la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 700 de lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale)”.

Faptele pentru care a fost condamnat inculpatul erau aproape identice: acesta intra în boxele de la subsolurile blocurilor prin forțarea elementelor de închidere, luând tot ce îi cădea la mână. Așa se face că, pe lângă echipamente de pescuit, truse de chei sau de scule, bărbatul a sustras și un grill electric, o motocoasă, dar și borcane cu compot și un bax de ulei alimentar. Ba chiar în „incursiunile” sale, bărbatul a dat și peste niște monede vechi, în valoare estimată de 5.000 de lei.

Investigațiile pentru prinderea autorului au presupus verificări inclusiv pe rețelele de socializare, așa fiind identificat un profil care îi aparținea inculpatului, și care într-o postare avea o vestă identică cu cea purtată de către autorul unuia dintre furturi, așa cum fusese surprins de camerele de supreaveghere din zonă. Mai mult, și fizionomia corespundea, așa că, fiind indicii clare privind autorul, au fost dispuse și efectuate mai multe percheziții, în imobilele despre care știa că le folosea inculpatul, fiind găsite cu această ocazie o parte dintre bunurile sustrase.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.rubbishplease.co.uk/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?