Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO: Odobești. Daria Tudose, 12 ani, la prima expoziție de pictură

Elevă a Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești, Daria Tudose a avut prima ei expoziție la Casa de Cultură Constantin C. Giurescu” din oraș, evenimentul având un titlu sugestiv, Începutul”. Vlad Zaiț, cel care a îndrumat-o pe drumul artei acum 6 ani, a apreciat calitățile deosebite ale Dariei care uimește prin felul în care folosește culoarea, depășind chiar și adulții. Acesta a evidențiat și interesul autorităților locale și sprijinul acordat Casei de cultură, aceasta fiind dotată de curând cu șevalete.

Virginia Hossu, pictoriță, a rămas fermecată de picturile Dariei, de felul cum a redat cascade sau o salcie și a dorit să exprime ideea că ceea ce înseamnă artă acum în lume pare mai mult ceva superficial, iar atunci când privim un tablou, de fapt îi aflăm gândurile autorului. Profesoara Dariei, Mihaela Cîrjan, a afirmat că nu a întâlnit la momentul actual niciun elev care are simțul culorii la fel de dezvoltat ca al Dariei, începând cu cei de la clasele mici până la clasele a douăsprezecea, pe Daria cunoscând-o de mică pentru că este fiică de cadru didactic și invitând-o la orele sale, apreciind-o pentru seriozitatea de care a dat mereu dovadă.

Nelu Taman, directorul Liceului Teoretic Odobești, profesor de istorie, a adus în discuție “Salonul refuzaților” unde au expus pictori celebri precum Claude Monet și i-a sugerat Dariei să fie perseverentă pe drumul ales.

Eleva Daria Tudose a dorit să mulțumească celor prezenți pentru faptul că și-au răpit din timpul lor să fie alături de ea și a precizat că expoziția se numește “Începutul” pentru că tablourile sale arată începuturile fazelor prin care ea a trecut, un moment fiind acela când era atrasă de lucrurile fantastice, pictând o fată roșcată, aducând a vrăjitoare, împânzită de fluturi. Daria, felicitări pentru talentul tău remarcabil și pentru această expoziție minunată! Ne dorim să-ți vedem arta strălucind în continuare și să ai o carieră artistică de succes. Cu încredere și determinare, cu siguranță vei atinge mari înălțimi în lumea artei”, au transmis reprezentanții Casei de Cultură din Odobești.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?