FOTO! „Şcoala altfel”. Peste 350 de elevi au vizitat unitățile ISU Vrancea, pentru a înțelege mai bine meseria de pompier

0
151

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al judeţului Vrancea sprijină programul „Şcoala altfel”, derulat în această perioadă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice.
În cadrul acestui eveniment, peste 350 de elevi, au trecut pragurile subunităților de intervenție, să cunoască îndeaproape ce înseamnă meseria de pompier.
Copiilor le-au fost prezentate autospecialele utilizate de salvatori, iar cei care au dorit, au putut încerca atât echipamentele de protecţie, cât şi tehnicile de stingere a incendiilor utilizând pistolul de refulare a apei. Colegii noștri au reușit să le captiveze imaginația micuților în momentul prezentării autospecialelor și a echipamentelor de stingere, dar și a ambulanțelor SMURD, explicându-le ce se întâmplă atunci când se anunță un incendiu sau un accident și cum se pregătesc pentru intervenție.
Ca de obicei, atracția principală a fost Luna, membra echipajului canin, special antrenată pentru căutarea şi salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături. Precizia cu care a răspuns comenzilor instructorului a fost admirată de copii.
Însoţiţi de cadrele didactice, elevii au fost foarte atenţi la explicaţiile pompierilor privind modul de utilizare a tehnicii aflate în dotare, au adresat întrebări şi au expus fapte din propria experienţă în acest domeniu.
De asemenea, cadrele ISU Vrancea au fost prezente, săptămâna aceasta, în mijlocul elevilor Școlilor Gimnaziale „Ștefan Cel Mare” și „Alexandru Vlahuță” din municipiul Focșani.
Peste 500 de copii au avut ocazia să participe la o sesiune de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență. Pompierii din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au prezentat acestora pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, subliniind importanța prevenirii, atât în ceea ce privește utilizarea surselor de foc ce pot declanșa incendii, cât și comportamentul pe care trebuie să îl adopte înainte sau după producerea unui cutremur.
Cei mici au primit cu deschidere sfaturile pompierilor, conștientizând că focul le poate fi prieten, dar poate deveni periculos când scapă de sub control, punând în pericol viața oamenilor și a animalelor, distrugând proprietățile și afectând mediul înconjurător. Aceștia au promis să respecte regulile și să le împărtășească și părinților secretele unui cămin sigur.

Prin aceste activităţi încercăm să oferim oportunitatea preșcolarilor, elevilor și tuturor copiilor de a afla detalii despre munca de salvator profesionist şi în același timp să-i pregătim pentru a avea un comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să cunoască, o altfel de şcoală, alături de pompierii vrânceni!

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here