Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

EXCLUSIV! Pandora Prod a preluat fabrica Roșca Conf

Pandora Prod, deținută de omul de afaceri Doru Simiz, a devenit cea mai mare fabrică de confecții textile din Vrancea prin preluarea producătorului local Roșca Conf. Salariații de la Roșca Conf au fost anunțați despre preluare în cursul săptămânii trecute. Schimbarea patronatului a creat puțină panică în rândul salariaților. Oamenii s-au mai liniștit după ce noua conducere a asigurat că intenția este de a dezvolta afacerea din industria textilă. De altfel, oamenii oricum lucrau multe produse în baza comenzilor care veneau de la Pandora Prod. Roșca Conf era practic unul dintre ultimii producători de textile din județ care lucra în regim lohn.

Situația se va schimba odată cu preluarea activității de către Pandora Prod, producătorul de textile livrând produse integrate către marii retaileri de mărfuri de lux din lume. Preluarea fabricii Roșca Conf va rezolva una dintre marile probleme pe care le avea Pandora Prod, cea a forței de muncă calificate de care este nevoie în industria textilă. Practic, firma focșăneană nu avea suficienți muncitori pentru a face față tuturor comenzilor și în ultimul an a fost nevoită să apeleze la muncitori veniți din străinătate, din Asia de Sud-Est. Pandora Prod a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 216,6 milioane lei, de zece ori mai mare decât cea a Roșca Conf.

Pandora Prod nu mai face producţie de tip lohn de foarte mulți ani, concentrându-se în acest timp pe producţia integrată, după cum se arată într-un articol publicat de businessmagazin.ro – https://t.ly/NGaWI . Conform sursei citate, la producţia integrată, fabrica este cea care cumpără ţesătura, accesoriile, realizează tiparele şi uneori chiar şi modelele pe care le dă spre aprobare clientului. La lohn, fabrica primeşte toate acestea de la retailer şi doar coase şi croieşte, valoarea ei adăugată fiind minimă. Şi preţurile plătite de retailer sunt mai mici la lohn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?