Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

#podcast de Vrancea 6 – Crina și Sorin Răileanu – de la imigranți în Italia, la gelatierii favoriți ai Focșaniului

Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 6, care o are ca invitată pe Crina Răileanu – zâna înghețatei de la Gelateria Cortina din Grădina Publică Focșani.

Cuvântul gelatier nu este în dicționar”, te anunță dexonline.ro. Dar familia Răileanu a înființat chiar o Asociație a Gelatierilor din România, care are ca scop apărarea intereselor profesionale ale specialiștilor în domeniu. Dex-ul ne dă însă definiția pentru GELATO s. n. înghețată. (< it. Gelato).

Gelato nu este însă orice fel de înghețată, ci una artizanală, făcută din ingrediente naturale, iar cei care au savurat vreodată înghețata de la Gelateria Cortina sau din celelalte locații pe care le-au deținut, de-a lungul timpului, soții Răileanu, știu asta. „Și domnului doctor Petrea îi place înghețata noastră”, spune Crina, care a văzut podcastul nostru nr. 3, invitat fiind cunoscutul chirurg focșănean.

O vedeți mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, servind pofticioșilor înghețata ieșită parcă dintr-un atelier fermecat; înghețată din fructe, ciocolată sau vanilie, fistic sau cafea, trandafir sau lavandă. Ați crede poate că o cunoașteți, dar necunoscute sunt căile pe care merg oamenii…

Crina Răileanu a vorbit cu Violeta Ciobotaru-Balion, redactor șef la Monitorul de Vrancea, despre copilărie și adolescență, perioada liceului la Colegiul Economic, viața de imigrant în Italia în anii 2000, cu greutățile și satisfacțiile ei, despre întoarcerea în țară, deschiderea primei gelaterii în Focșani, despre nașterea celor doi copii – Cuorleone Antonio și Nicolas Leon (și semnificația numelor acestora), despre restaurantul Verona și Pizzeria Venezia, despre provocările antreprenorilor în România.

Din păcate pentru cei care iubesc și gelato și cafeaua italiană, Crina a trebuit să renunțe la espressor din motive care țin de mediul economic și fiscal din România. Dar, așa cum sperăm că soții Răileanu se vor gândi să facă din nou pizza, poate va reveni și cafeaua.

Italia a rămas în sufletul Crinei Răileanu și… Dar mai multe veți afla ascultând podcastul.

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de youtube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?