Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Țigări de contrabandă găsite lângă o mașină, după un accident rutier

Un bărbat originar din Brăila a fost condamnat în Vrancea pentru contrabandă, fiind acuzat că în vara anului 2022 a deținut și transportat cu autoturismul peste 3.200 de pachete de țigări netimbrate. În sarcina acestuia a fost reținut, pe acest considerent, un prejudiciu adus bugetului statului în sumă de 45.588 lei, adică cuantumul drepturilor vamale și altor taxe datorate la vamă. „Ghinionul” bărbatului a fost acela că, pe 26 iulie 2022, în jurul orei 03.00, fusese implicat într-un accident rutier pe DN 23, accident soldat cu victime. Și, în momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, au constatat că lângă o mașină se aflau șase cutii din carton și un sac de rafie care conțineau țigări netimbrate, cinci telefoane mobile și o sumă de bani.
Toate pachetele de țigări au fost introduse în camera de corpuri delicte a IPJ Vrancea, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul, după accidentul produs, a fost văzut în timp ce încerca să ascundă țigaretele în curtea unui localnic, din apropierea locului accidentului. Ca suspect, bărbatul a declarat că nu își amintește nimic, însă ulterior, ca inculpat, a recunoscut că încărcase în mașina sa țigaretele, cunoscând că acestea provin din contrabandă, precizând totodată că mai făcuse astfel de transporturi, la solicitarea unor persoane care îi oferiseră bani cu împrumut. Sinceritatea sa a contat, astfel că instanța i-a aplicat acestuia o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.
„(…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv SC ECO SA Brăila din mun. Brăila, jud. Brăila sau Consiliul Local Municipal Brăila – Serviciul de utilitate publică Seroplant Brăila din mun. Brăila, jud. Brăila, entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune. Supravegherea executării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Brăila.
Constată că inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 26.07.2022, ora 15.30, până la data de 27.07.2022, ora 15.30, (…) constată ca inculpatul a achitat integral prejudiciul în cuantum de 48.143 lei către partea civilă Autoritatea Vamală Română – Direcția Regională Vamală Galați. (…) dispune confiscarea specială de la inculpatul (…) a 64.200 țigarete, respectiv 3.210 pachete țigarete, marca Marlboro cu inscripția „For Duty Free Only” netimbrate, depuse în camera de corpuri delicte a IPJ Vrancea, (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care 1.000 de lei, pentru faza de urmărire penală și 200 lei, pentru faza de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.lemondedutabac.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?