Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Expediție cu caiacul între Suraia și Mila 23, pentru a „documenta zonele cu acumulări de plastic‟

Miercuri, vrânceanul George Bouroș – responsabil conservare în cadrul Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) din Focșani, a făcut o postare publică pe pagina lui de Facebook în care a anunțat că a „pornit alături de Gelu Ghiță într-o expediție din caiac de aproximativ 250 km între Suraia (Vrancea) și Mila 23 (Delta Dunării). Scopul acestei expediții este de a documenta zonele cu acumulări de plastic de pe râul Siret și Dunăre și pentru a trege un semnal de alarmă asupra poluări cu plastic a apelor României. Ne dorim să rămânem cu #CuApeleCurate #fărăplastic‟.

Acumulările mari de deșeuri au fost observate îndeosebi la gurile de vărsare ale afluenților Siretului în lacurile de acumulare, aici fiind formate „delte” dintr-un amalgam de plastic și sedimente cu granulometrii diferite. Dorința noastră de a vedea râul Siret fără plastic ne-a motivat să curățăm zonele în care gunoaiele transportate de apă sunt ignorate. Într-o singură acțiune de ecologizare am strâns din apă 24 de saci de deșeuri. (…) Proiectul „Râul Siret cu ape curate pentru natură și comunitate”, face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul LIDL România”, se arată într-o postare din 11 august a.c., pe pagina de facebook ACDB.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul asociației, ACDB „acționează pentru conservarea speciilor de faună sălbatică și a habitatului lor‟, lucrând pentru „menținerea unor populații sănătoase de ursluprâsvidra și pisică sălbatică în mediul sălbatic; educarea publicului cu privire la beneficiile prezenței carnivorelor mari în mediul sălbatic; prezervarea ariilor protejate cheie atât pentru specii, cât și pentru comunitățile locale; crearea unui turism sustenabil bazat pe valorile naturale și care să contribuie la conservarea naturii și salvarea și tratarea animalelor sălbatice rănite sau bolnave și reintroducerea lor în mediul natural‟.

Sursa foto: Facebook/Bouros George

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?