Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

O mie de bilete de tratament nevalorificate


Biletele de tratament din acest an, alocate de Casa Națională de Pensii pentru județul Vrancea, nu au fost epuizate. Astfel, Casa Județeană de Pensii (CJP) a rămas cu aproape 1.000 de bilete nedistribuite.
În acest an s-au schimbat și criteriile de acordare a biletelor, astfel că după noile condiții fiecare pensionar a cumulat un punctaj, în funcție de care a primit sau nu bilet. Cei care au mers în anii anteriori mai des în stațiuni, au realizat un punctaj mai mic ca și cei care au o pensie mai mare. Potrivit datelor CJP Vrancea, perioada sărbătorilor de Paști a fost cea mai puțin valorificată de pensionari. „În cursul anului 2010, au fost repartizate instituției noastre 4.474 bilete de tratament balnear. Din acest total, au fost eliberate solicitanților 3.550 bilete de tratament balnear. Biletele din seria sărbătorilor de Paște au fost cel mai puțin valorificate”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al CJP, Cornelia Cotea.
Totodată, în 2010 a fost sistată, pentru două luni, acordarea de bilete de tratament pentru stațiunile în care CNPAS avea încheiate contracte cu prestatori privați. Astfel, în lunile iulie și august pensionarii au putut beneficia de tratament doar în cinci stațiuni, Lacu Sărat, Covasna, Nicolina, Sărata Monteoru și Amara. Pensio-narii care suferă de afecțiuni digestive sau ale căilor respiratorii nu s-au putut trata, pentru că cele cinci locații ale Casei Naționale de Pensii nu puteau asigura tratamentul adecvat. Numărul mic de be-neficiari se mai explică și prin sărăcirea pensionarilor, din cauza problemelor de la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?