Primăria Focșani construiește un bloc de locuințe pentru tineri

0
2405

Primăria Municipiului Focșani construiește un bloc cu locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea investiției este de 8,6 milioane lei iar lucrările vor fi executate de societățile Blue Konnyk SRL, Colen Impex SRL și Structuri SRL.

În cadrul acestui proiect vor fi construite 28 unități locative, 2 tronsoane, regim de înălțime P+2E+M. „Municipiul Focșani se confruntă cu un deficit de spații locative destinate închirierii raportat la numărul de cereri. Chiar dacă în ultimii ani au fost date în folosința un număr de 140 unități locative, numărul cererilor a continuat să crească. La dată curentă sunt înregistrate numeroase cereri nesoluționate privind repartizarea de locuințe pentru tineri în regim de închiriere. Având în vedere numărul mare de solicitări pentru locuințe pentru tineri, se impune ca necesară realizarea obiectivului de investiții, implicit elaborarea prezentului studiu de fezabilitate constând în identificarea și analiza oportunităților de investiții în construirea de locuințe. Pentru a rezolva problema locativă, Primăria Municipiului Focșani a hotărât demararea procedurilor pentru construirea de locuințe pentru tineri destinate închirierii, pe str. Calea Munteniei, nr. 57, Municipiul Focșani, județul Vrancea. Implementarea acestui proiect conduce la creșterea calității vieții pentru familiile tinere, valorificarea terenurilor aflate în patrimoniul UAT care în acest moment sunt neutilizate. De asemenea, crearea de spații locative moderne și accesibile, și facilități asociate acestora vor conduce la creșterea demografică și întinerirea populației de la nivelul municipiului“, se arată în caietul de sarcini.

Prin această investiție se urmărește identificarea soluției optime pentru asigurarea unor condiții de locuit decente, promovarea investițiilor de locuințe intrând în sarcina autorităților publice locale. Implementarea unui astfel de program are în vedere, pe lângă acoperirea cererii de locuințe existente în acest moment pe plan local, și următoarele beneficii: îmbunătățirea sistemului de locuire; creșterea calității spațiului public; crearea unei ambianțe urbane atrăgătoare și a unei imagini arhitecturale contemporane și interesante prin dezvoltarea unui sistem de trasee pietonale și amenajarea de spații verzi; dezvoltarea sectorului construcțiilor și a producției de bunuri și servicii; crearea de noi locuri de muncă.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Athena – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here