Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

FOTO: Lecție de Istorie cu Mausoleul Mărășești la Institutul Hispano-Român

Petrică Tudoroiu, muzeograf în cadrul Mausoleului Eroilor de la Mărășești, a participat la o lecție de istorie organizată la Castellon de Institutul Hispano-Român, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și în colaborare cu Consulatul României. Evenimentul a fost organizat pentru a marca 85 de ani de la inaugurarea Mausoleului Eroilor de la Mărășești și a fost un omagiu adus luptelor și eroilor care au definit România în Primul Război Mondial. Prin lecția inedită susținută de muzeograful Petrică Tudoroiu a fost reamintit celor prezenți curajul și sacrificiul inestimabil al eroilor din acele vremuri tumultuoase.

Potrivit unui comunicat de presă, activitățile au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Consulatului României din Castellon și la Școala Românească „Nicolae Iorga” unde elevii, profesorii și ceilalți participanți au realizat o incursiune în trecutul încărcat de emoție al Bătăliei de la Mărășești. „Acest episod eroic al Primului Război Mondial este uneori uitat în istoria mondială, dar pentru români reprezintă un simbol al sacrificiului suprem pentru libertate și independență. Participanții la eveniment au descoperit poveștile inspiratoare ale unor eroi de neuitat, adevărate embleme ale spiritului românesc, precum Măriuca Zaharia, Grigore Ignat, Ecaterina Teodoroiu și generalul Eremia Grigorescu”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul evenimentului a fost inaugurată expoziția foto-documentară care prezintă Bătălia de la Mărășești, Mausoleul Eroilor dar și eroii români din Primul Război Mondial. „Lecția de Istorie organizată de Institutul Hispano-Român s-a bucurat de un real interes din partea participanților, ceea ce ne oferă motivația de a continua acțiunile culturale și de promovare a valorilor românești. Fiecare român ar trebui că măcar o dată în viață să viziteze Mausoleul Eroilor de la Mărășești pentru a înțelege profunzimea actelor de sacrificiu ale soldaților români și să-și exprime admirația și respectul față de aceștia”, a declarat Manuel Păduraru, președintele Institutului Hispano-Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?