Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO și FOTO: Viking, un exemplar din rasa Mastiff Tibetan de la Canisa Royal Dog Guard Focșani – câștigător Grand Prix la Geneva

 

Atunci când „iese în oraș‟, întoarce multe priviri și, cu toate că este încă pui, se „laudă‟ cu un premiu important la o competiție internațională. Viking, căci despre el este vorba, un exemplar din rasa Mastiff Tibetan de la Canisa Royal Dog Guard Focșani, a câștigat premiul „Puppy World Champion‟ la Geneva World Dog Show, o competiție canină internațională care a avut loc în perioada 23-28 august a.c.

Viking este la prima competiție de frumusețe canină și a urcat pe podiumul mondial de la showul din Geneva, World Dog Show Geneve 2023, unde a câștigat «Grand Prix Geneve Very promising 1 Best Puppy» și «World Dog Show Very promising 1 Best puppy WORLD CHAMPION». Viking este din rasa Mastiff Tibetan și a fost achiziționat din Rusia. Puiul are 7 luni și a fost pregătit pentru concurs de la vârsta de 3 luni. În momentul actual avem doi dintre cei mai buni dresori canini din Europa, Gabriele Staffuza și Vladimir Bursac, dintre care unul ne prezintă cățeii la competiții internaționale în Europa de Vest, iar cel de-al doilea în Europa de Est și Balcani‟, spune Valentin M., proprietarul canisei Royal Dog Guard Focșani.

Acesta precizează că participă din 2018 la concursurile de frumusețe cu cățeii pe care-i deține. „Până în prezent, am participat la concursuri din: România, Macedonia de Nord, Elveția, Spania, Italia, Slovacia, Slovenia, San Marino, Croația, Serbia, Luxemburg, Monaco, Ungaria, Muntenegru, Franța, Grecia, Bosnia, China, Polonia și Cehia. Până acum, putem spune că a fost vorba doar de pasiune, deoarece banii obținuți din vânzarea puiuților i-am reinvestit în construcția canisei conform standardelor în vigoare. Ne pregătim pentru anul 2024, când vor avea loc cele mai importante expoziții, respectiv Campionatul european din Slovenia și Campionatul Mondial din Croația‟, mai adaugă Valentin M..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?