Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ROADPOL SAFETY DAYS 2023 – Niciun accident grav nu s-a produs în Vrancea, în „ziua fără persoane decedate în accidente rutiere”

Ziua de 20 septembrie 2023 are, în calendarul activităților RoadPol Safety Days, obiectivul de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, pe teritoriul tuturor țărilor membre ale organizației Polițiilor Rutiere – ROADPOL. Niciun accident grav nu s-a produs miercuri în județul Vrancea. Ca în fiecare an, polițiștii rutieri din Vrancea, sub coordonarea, la nivel național, a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfășurat activități cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În această zi, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Suplimentar, polițiștii de la Prevenirea Criminalității au informat participanții la trafic cu privire la noile modificări legislative și le-au oferit posibilitatea conducătorilor auto opriți în trafic să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool sau droguri, pentru a putea conștientiza consecințele atunci când se află la volan. Numărul sancțiunilor aplicate în ultimele 24 de ore de polițiștii structurilor rutiere, ca urmare a abaterilor constatate pe drumurile din județ, este de 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, respectiv punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat.

Conduceți prudent și respectați regulile de circulație, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier! ÎMPREUNĂ PUTEM FACE DIFERENȚA!

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 21 septembrie 2023

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?