Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Iaşi: Gală grandioasă pregătită de ONRI pe esplanada Palatului Culturii; accesul este gratuit

Opera Naţională Română din Iaşi (ONRI) informează că organizează vineri, cu începere de la ora 20,00, în faţa Palatului Culturii Iaşi, o gală în aer liber, care poate fi urmărită gratuit. Evenimentul, intitulat „Magia serii în sunet şi lumină”, este unul de tradiţie, în acest an ajungându-se la a XII-a ediţie. Spectacolul, care va fi coordonat muzical de Vladimir Lungu, va aduce pe scenă soliştii, Corul, Corul de Copii, Baletul şi Orchestra Operei Iaşi. În cadrul regalului artistic susţinut de îndrăgiţii artişti ieşeni, publicul va putea urmări o selecţie de duete, terţete şi sextete din lucrări lirice faimoase, momente coregrafice renumite şi pagini orchestrale celebre.

Potrivit reprezentanţilor ONRI, în cadrul galei va fi şi un spectaculos joc de artificii. „În fiecare din ultimii ani, în luna septembrie, am oferit publicului nostru drag un eveniment de înaltă ţinută artistică, „Magia serii în sunet şi lumină”. Gala, care este unul dintre cele mai importante puncte din calendarul liric românesc, promovează adevărate valori artistice şi are un impact puternic. În fiecare an, spectacolul a fost urmărit de mii de spectatori, din Iaşi, dar şi din Moldova şi din ţară, unii venind special în Capitala Moldovei pentru a petrece o seară magică, alături de artişti deosebiţi. La ediţia din 2023 am pregătit câteva momente speciale, care sunt convins că vor face ca reprezentaţia să rămână în memoria afectivă a publicului” a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Acesta a afirmat totodată că pentru reuşita unui spectacol de operă depinde de conlucrarea mai multor sectoare artistice şi tehnice, motiv pentru care a pregătit un repertoriu alcătuit preponderent din ansambluri solistice „ca expresie şi simbol ale vocilor şi emoţiilor individuale subsumate unui mesaj compact, convergent”. „Deşi, prin excelenţă, solistica presupune individualitate, înţelesul profund al spectacolului de operă se relevă prin interacţiunea personajelor. Contrastante sau complementare, tipologiile rolurilor compun o lume a diversităţii caleidoscopice”, a precizat Andrei Fermeşanu.

În această lună, Opera Iaşi va mai organiza încă două evenimente: „Giselle”, de Adolphe Adam – pe 26 septembrie şi „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti – pe 30 septembrie. Cele două spectacole vor începe la ora 18:30 şi vor avea loc în Sala Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?