Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO: Pompierii au câștigat încrederea vrâncenilor

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, ieri, printr-o ceremonie militară organizată de  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. La ceremonie au participat reprezentanți ai administraţiei publice județene şi locale, ai instituţiilor şi serviciilor publice deconcentrate, cadre militare în activitate şi în rezervă, dar și copii care au făcut cunoștință cu echipamentul de pompieri pe un teren special amenajat.

După intonarea imnului de stat al României şi oficierea serviciului religios, au urmat momentele speciale, de recunoaștere a meritelor și eforturilor pompierilor care s-au distins în misiunile la care au intervenit. Cu acest prilej, inspectorul șef al I.S.U. Vrancea, colonel Flaviu Chiscop, a dat citire ordinelor de înaintare în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru doi ofiţeri, un maistru militar și cinci subofițeri. Astfel, maior Nanu Cristi Cosmin a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel, locotenent Grozav Ionuț Alexandru a fost înaintat la gradul de căpitan, maistru militar cls. II Nistoroiu Andrei-Dumitru a fost înaintat la gradul de maistru militar cls. I, plutonier adjutant Tutulan George a fost înaintat la gradul de plutonier adjutant șef și plutonier major Iarca Aurel-Cătălin, plutonier major Dumitru Mircea, plutonier major Mocanu Adrian, plutonier major Pricop Florin au fost înaintați la gradul de plutonier adjutant.

Totodată, s-a conferit insigna onorifică ”Pompier de onoare al județului Vrancea” plutonierului major Moise Georgian șiinsigna onorifică ”Salvator de onoare al județului Vrancea” plutonierului adjutant Ciungu Nicu-Ionuț, pentru obținerea de performanțe profesionale deosebite și îndeplinirea unor servicii de excepție sau acte de eroism în executarea misiunilor încredințate.

Cu ocazia Zilei Pompierilor, într-o postare pe pagina de facebook, prefectul Nicușor Halici i-a felicitat pe pompieri pentru curajul și implicarea în misiunile de salvare. „Curajul și determinarea celor care au luptat pentru apărarea țării sunt păstrate și aplicate  în zilele noastre de pompierii salvatori care se luptă cu pericolul la fiecare intervenție și pun mai presus de viața lor, viața celor aflați în pericol! Salvatori de meserie, ei ne oferă tuturor siguranță și încredere!”, a transmis prefectul Nicușor Halici.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a menționat sprijinul acordat de administrația județeană pentru îmbunătățirea condițiilor și a dotărilor pentru pompierii vrânceni. Chiar dacă mai sunt multe de făcut pentru ca pompierii să beneficieze de toate echipamentele și utilajele de care au nevoie, președintele Consiliului Județean i-a asigurat că beneficiază „de încredere, respect, de admirație”. „Pompierii au meritul că-și pun viața în pericol la fiecare intervenție. Astăzi, de ziua lor, i-am felicitat și le-am urat să aibă parte de cât mai multe împliniri profesionale, pe măsura așteptărilor. La mulți ani, pompieri!”, a transmis președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, și-a exprimat aprecierea pentru profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă pompierii români zi și noapte. Indiferent că este vorba despre intervenții la incendii, la inundații sau la desăpezire, pompierii au răspuns prompt solicitărilor și au fost prezenți în mijlocul evenimentelor. „Celebrarea acestei zile ne oferă ocazia de rememora tradiția istorică și totodată să ne exprimăm aprecierea față de profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă pompierii români zi și noapte. Astăzi, alături de aceste calități care vă caracterizează pe deplin, consider că cel mai de preț atribut al întregului colectiv ISU Vrancea este tocmai încrederea oamenilor din Focșani și din județ, încredere pe care v-ați câștigat-o prin nenumăratele acțiuni la care ați participat în situații de urgență, indiferent dacă a fost vorba de incendii, inundații sau cele de deszăpezire. Am  toată convingerea că strădaniile dumneavoastră, disciplina și conduita morală, exemple de urmat, vă vor face cinste în orice situație și vor fi încununate de succes la fiecare acțiune. În numele cetățenilor din Municipiul Focsani, dar și al meu personal, vă asigur de tot sprijinul în nobila dumneavoastră activitate, vă felicit pentru tot ceea ce faceti, vă urez sănătate, satisfacții și împliniri în viața personală și profesională și vă urez un sincer și călduros La Mulți Ani!”, le-a spus primarul Cristi Misăilă.

Tot ieri, pentru rezultatele foarte bune obținute în pregătirea profesională și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 29 cadre militare au fost recompensate cu citarea prin Ordin de Zi pe Unitate și 10 cadre militare au fost recompensate cu acordarea Diplomei de Merit, după cum urmează: plutonier adjutant șef Lupu Laurențiu, plutonier adjutant șef Crăciun Iulian Cătălin,  plutonier adjutant Rotaru Octavian, plutonier adjutant Bostan Adrian Ionuț, plutonier adjutant Anghel Iulian Alexandru, plutonier adjutant Ciută Ionuț, plutonier Pupăză Gabriel, plutonier Chetroiu Alin Valentin, sergent major Macovei Adrian și sergent major Mititelu Irinel

Pentru merite deosebite obținute în activitățile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, următorii voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, au fost recompensaţi cu “citarea prin Ordinul de Zi pe Unitate”: Poeană Zonel – S.V.S.U. Biliești, Bodoc Fănel-Ștefan – S.V.S.U. Dumitrești, Nișcoveanu Gheorghiță – S.V.S.U. Poiana Cristei, Prahoveanu Ștefan – S.V.S.U. Slobozia Bradului, Enuță Vasilică – S.V.S.U. Bordești, Stoleru Ionel – S.V.S.U. Păunești, Țigănuș Marcel – S.V.S.U. Nănești, Enache Cristinel – S.V.S.U. Păulești, Tărăboacă Iulian – S.V.S.U. Tătăranu, Călin Alin – S.V.S.U. Vârteșcoiu și Străoanu Vasilică – S.V.S.U. Pufești.

Ceremonia s-a încheiat cu desemnarea câştigătorilor la concursul ”Pompierul de oțel”, unde a rezultat următorul clasament: locul I – plutonier adjutant Butuc Cristi, locul II – plutonier adjutant Ciobotaru Valerică și locul III – soldat Oprea Alin-George și “Cupa 13 septembrie „,  ediția a XIX-a unde s-au obținut următoarele rezultate – la competiția de tenis de masă: locul I – sergent major Nichitoiu Laurențiu, locul II – plutonier adjutant Bogdan Gheorghiță și locul III – plutonier adjutant Dumitru Valentin, iar la compionatul intern de minifotbal: locul I – Stația de Pompieri Panciu, locul II – Secția de Pompieri Vidra și locul III – Sediul Unității.

Activitățile pompierilor vor continua mâine, 15 septembrie, la cimitirul din satul Colacu, comuna Valea Sării, unde se vor depune coroane de flori la mormântul maiorului post-mortem Liviu Mihalache, pompierul erou căzut la datorie în data de 10 februarie 2000, în urma unui incendiu, cel care rămâne un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?