VIDEO și FOTO: Președintele Cătălin Toma a semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Vrancea

0
2540

Gestiunea deșeurilor în județul Vrancea a fost preluată ieri de către societatea Eco Sud SA, aceasta câștigând licitația publică organizată de Consiliul Județean. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare Vrancea a fost semnat de către președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, și de Adrian Scarlat, directorul general al firmei câștigătoare. „După 15 ani de la startul proiectului, semnăm astăzi (n.r. – ieri) un contract care va pune Vrancea pe un alt drum în ceea ce privește deșeurile. Creăm premizele unor avantaje pentru vrânceni, în condițiile în care deșeurile nu vor mai fi duse la gropi de gunoi din afara județului.

Ne dorim o colaborare foarte bună cu UAT-urile din Vrancea, scopul fiind acela de a asigura servicii de calitate la prețuri rezonabile. Avem în vedere și protejarea mediului, prin acțiunile de reciclare selectivă a deșeurilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret va fi operat de Eco Sud, aceasta urmând a se ocupa de stația de sortare, de compostare și depozitare, dar și de activitatea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale și cele similare de la Focșani, Adjud, Vidra și Gugești.

Societatea Eco Sud SA are peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor, angajându-se să respecte și să mențină standardele de performanță la care a ajuns în urma activităților similar derulate în alte județe. Cu un portofoliu de șapte centre de management al deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu.

Adăugăm un județ important pe harta protofoliului nostru și vom continua într-un mod susținut să ne demonstrăm excelența în servicii dobândită de-a lungul celor peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor precum și în măsurile de protecție față de mediul înconjurător. Ne angajăm, prin semnarea contractului de delegare al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Haret – județul Vrancea, să respectăm și să menținem standardele de performanță care ne-au poziționat ca lideri în domeniul gestionării deșeurilor la nivel național”, a declarat Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sus SA, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului de delegare a gestiunii deșeurilor din județul Vrancea.

Județul Vrancea reprezintă un punct stategic pentru Eco Sud în zona Moldovei, alături de Bacău și Neamț. Eco Sud SA investește continuu în tehnologii de ultimă generație pentru că obiectivul nostru declarat este sortarea și reciclarea deșeurilor, astfel încât să avem capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieții. Venim cu o echipă de profesioniști, ingineri și specialiști în mediu, cu o experință de peste 10 ani în domeniu, și ne dorim să avem o colaborare cât mai bună cu cei din administrația publică locală pentru atingerea obiectivelor comune pe care ni le-am propus. Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Vrancea față de mediu și față de obligațiile legale în privința deșeurilor. Ne dorim să demarăm efectiv activitatea în județul Vrancea în cel mai scurt timp și, astfel, să creăm și noi locuri de muncă în această zonă a țării”, a precizat Roxana Manea, manager de contract.

Astfel, în județul Vrancea vor fi asigurate pentru locuitorii județului Vrancea servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale. Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret – care va fi gestionat de Grupul Eco SUD SA de ieri, 12 septembrie 2023, deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu și Mărășești), precum 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here