Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: 100 de ani de istorie vie – veteran din Tătăranu, sărbătorit de militari și comunitate

În data de 07.09.2023, cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 100 de ani, veteranul de război Lt.col. (r) SEBE GHEORGHE din comuna Tătăranu a fost sărbătorit și omagiat de militarii garnizoanei Focșani alături de familie, membrii ai comunității locale, de profesori, copii și de cei dragi.

La eveniment au participat din partea Ministerului Apărării Naționale, comandantul Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, colonelul Șerban Neculai, șeful de stat major al Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ,,Alexandru Ioan Cuza”, colonelul Perju Gelu și reprezentantul Brigăzii 282 Blindată ,,UNIREA PRINCIPATELOR”, locotenentul-colonel Zemțev Mircea. Din partea primăriei comunei Tătăranu a participat domnul primar Bărbieru Bănel, iar din partea asociației ,,Fiii comunei Obilești” a participat președintele, domnul colonel (rz) Voicu Radu.

Veteranul de război Lt.col. (r) SEBE GHEORGHE s-a născut la data de 07.09.1923, în comuna Tătăranu, județul Vrancea. A luptat pe fronturile celui De-al Doilea Război Mondial în perioada 01.10.1944 – 01.06.1945 cu Regimentul 13 Artilerie, fiind încadrat pe funcția de servant. În anul 1998 a fost decorat cu MEDALIA ,,CRUCEA COMEMORATIVĂ A CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL 1941-1945,, conform Decretului nr. 137/27.04.1998. Este cetățean de onoare al comunei Tătăranu, membru al Filialei Județului Vrancea al Asociației Naționale a Veteranilor de Război din anul 1991, iar după anul 1991, prin ordine succesive ale ministrului apărării naționale a fost avansat onorific la gradul de locotenent-colonel.

Ceremonialul ne-a oferit emoționantul prilej de a rememora câteva dintre faptele de eroism ale veteranilor de război, momente maxime de dăruire și sacrificiu pe care le-au demonstrat pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial. Cu această ocazie, comandantul Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, i-a adresat în numele militarilor garnizoanei și centrului militar, urări de sănătate, viață lungă, bucurii și l-a felicitat pentru curajul și bărbăția cu care a înfruntat vremurile dificile ale războiului. La mulți ani!

Sursa text și foto: Facebook/Centrul Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?