Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ajutor guvernamental pentru zeci de vrânceni aflați în situații disperate


Doi vrânceni, unul din Focșani, altul din satul Vizantea Mânăstirească, comuna Vizantea Livezi, au primit ajutoare guvernamentale de urgență în cuantum de 4.000, respectiv 3.000 de lei, din cauza situațiilor dificile cu care se confruntă. Ei fac parte  dintre cele 253 de familii și persoane singure din țară pentru care a fost aprobată, în luna martie, acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 737.100 lei din creditele bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii. Din această sumă, 605.000 lei au fost alocați pentru sprijinirea a 195 de familii și persoane singure, printre care și cei doi vrânceni, aflate în situații de necesitate cauzate de inundații, incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot duce la excluziune socială. Alți 132.100 lei au fost alocați pentru sprijinirea a 58 de familii și persoane singure aflate în situații deosebite din cauza încetării furnizării energiei termice în sistem centralizat în municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.
    Alți 57 de vrânceni au beneficiat de ajutoare de urgență în luna februarie, ajutoare în cuantum de la 2.000 și până la 6.000 de lei. Ajutoarele au ajuns la persoane sau familii din comuna Dumitrești, satele Lupoaia, Dumitreștii Față, Siminioc și Trestia, comuna Chiojdeni – sat Luncile, comuna Reghiu – sat Ursoaia, comuna Gura Caliței – sat Plopu, comuna Andreiașu de Jos, comuna Milcov – sat Lămotești, comuna Slobozia Bradului – satele Olăreni și Coroteni, comuna Nistorești – sat Făgetu, comuna Gologanu, comuna Corbița – sat Vâlcelele, comuna Poiana Cristei – sat Mahriu, comuna Bordești, comuna Spulber – sat Èšipău, municipiul Focșani și orașul Odobești. Valoarea totală a ajutoarelor acordate în luna februarie celor 533 de familii și persoane singure din întrega țară, printre care și cele 57 de familii din Vrancea, a fost de 1.346.650 lei. 
Sumele reprezentând ajutoarele de urgență au fost acordate familiilor și persoanelor aflate în situații de necesitate cauzate de inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase, alunecări de teren, incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?