Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

România are pentru prima dată un stand naţional la Târgul Internaţional Potato Europe

România este reprezentată, pentru prima dată, cu un stand naţional la cel mai important eveniment european dedicat producerii cartofului, Târgul Internaţional Potato Europe, anunţă miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe pagina sa de Facebook. Potrivit sursei citate, participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru cercetătorii şi fermierii români, atât din perspectiva schimburilor de opinii cu institute omoloage şi consolidării expertizei în materie, cât şi din cea a prezentării contribuţiei româneşti la dezvoltarea procesului de producţie a cartofului.

Din partea României, la târg participă Clubul Fermierilor Români, împreună cu Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Târgu Secuiesc şi Staţiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni. Eveniment anual, organizat pe rând în Belgia, Olanda, Germania şi Franţa, ediţia curentă a Potato Europe se desfăşoară în oraşul belgian Tournai, în perioada 6-7 septembrie 2023.

Târgul internaţional urmăreşte toate etapele de producţie şi procesare a cartofului. Ediţia din 2023 este considerată cea mai extinsă de până în prezent, bucurându-se de participarea a peste 220 de expozanţi şi experţi din state membre UE, dar şi din Regatul Unit şi Turcia. „Importanţa evenimentului a fost marcată de deschiderea sa în prezenţa vicepremierului Belgiei, David Clarinval, responsabil de domeniile agricultură şi IMM-uri în guvernul federal belgian. Cu această ocazie, vicepremierul belgian a vizitat, în prima zi a evenimentului, standul României”, notează MADR pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?