Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Prefectul Nicușor Halici solicită finanțare pentru drumurile naționale 2R și 2M

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, solicită finanțare guvernamentală pentru reabilitarea și modernizarea unor sectoare de drum din DN 2M (Focşani–Odobești-Butucoasa-Nereju) și DN 2R Jitia-Vintileasca. În acest sens, prefectul a trimis două memorii ministrului Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, Sorin Grindeanu, prin care solicită alocarea resurselor necesare pentru demararea, în regim de urgență, a unor lucrări de reparații și modernizare a acestor tronsoane de drum. De reținut că cele două sectoare de drum afectate deservesc peste 24 de mii de locuitori.

Starea precară a infrastructurii rutiere menționată mai sus este cauzată de pagubele produse de fenomenele meteorologice periculoase, pe de o parte, și de lipsa unor lucrări de anvergură de întreținere periodică și curentă, pe de altă parte.

Cea mai gravă situație se regăsește pe DN 2R Jitia-Vintileasca, cu o lungime de aproximativ 10 km, sector pe care circulația se efectuează în condiții extrem de dificile. „În această situație se regăsește tronsonul de drum național DN 2R Jitia-Vintileasca, cu o lungime de aproximativ 10 km, sector pe care circulația se efectuează în condiții extrem de dificile, în ciuda eforturilor susținute ale Secției de Drumuri Naționale Focșani de a remedia efectele produse de alunecările de teren, tasările și denivelările părții carosabile. În acest context, peste 9000 de locuitori din localitățile tranzitate de acest drum nu pot beneficia de condiții normale de trafic. Mai mult, servicile de intervenție în situații de urgență, inclusiv cele de asistență medicală, se realizează cu dificultate. Ținând cont de aspectele sociale menționate și având în vedere faptul că activitatea economică din această zonă este una în dezvoltare, vă rugăm să analizați oportunitatea introducerii, de urgență, a tronsonului de drum menționat din drumul național DN2R, în programul de reparații capitale derulat de CNAIR prin DRDP Buzău“, se arată în memoriul semnat de prefectul Nicușor Halici și înaintat ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Probleme similare sunt și pe drumul național 2M Focşani–Odobești-Butucoasa-Nereju, în special pe tronsonul Butucoasa – Nereju, tronson care în prezent este închis circulației. Pe acest tronson, amploarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase este accentuată de lipsa unor lucrări de anvergură de întreținere periodică și curentă, dar și de traficul greu înregistrat ca urmare a exploatării masei lemnoase. „Pentru aproximativ 15.000 cetățeni, locuitori ai localităților limitrofe deservite de acest drum, accesul către municipiul reședință de județ se face pe o rută ocolitoare, lungimea distanței parcurse fiind mai mare cu peste 50 km. De asemenea, această stare de fapt afectează și timpii de răspuns ai echipajelor de intervenție în situații de urgență, precum și ai ambulanțelor. În aceste condiții, vă rugăm să analizați oportunitatea alocării resurselor necesare pentru demararea, în regim de urgență, a unor lucrări de reparații și modernizare a acestui tronson de drum. În absența acestui ajutor, ne găsim practic în imposibilitatea de a aduce normalitatea în viața comunităților locale, care merită condiții de dezvoltare socio-economică egale cu ale tuturor cetățenilor județului“, se arată în acest memoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?