Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

A opta zi de proteste la Finanțe

Salariații din Finanțe au început săptămâna cu un protest la sediul unităților fiscale pentru a atrage atenția asupra situației grave din domeniu și solicită rezolvarea revendicărilor de natură economică, profesională și socială. Este a opta zi de proteste ale funcționarilor din sistemul fiscal care au declanșat deja conflictul de muncă și se pregătesc pentru greva generală. Salariați spun că nu mai au încredere în asumarea deciziilor de către ministrul Finanțelor, ministrul Muncii și apelează la soluțiile legale pentru rezolvarea nemulțumirilor.
„Angajații sistemului fiscal nu își doresc să se ajungă la astfel de repercusiuni, sunt conștienți de necesitatea luării în considerare a intereselor economice generale dar au convingerea că modernizarea și profesionalizarea sistemului fiscal sunt absolut necesare pentru atingerea obiectivelor Guvernului”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.
Reamintim că principalele revendicări ale salariaților din Finanțe se referă la modernizarea sistemului de recrutare, avansare, pregătire profesională, protecție și sprijin pentru elaborarea unui statut al finanțistului, modernizarea sistemului de salarizare pentru toate funcțiile din cadrul sistemului fiscal, prin crearea familiei ocupaționale „finanțe” dar și echitate salarială în cadrul sistemului, la muncă egală, salariu egal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?