Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO și GALERIE FOTO: de CE (să) citim? Expoziție interactivă organizată de Centrul Județean de Excelență

Marți, 8 august, ușile Galeriilor de Artă Focșani au fost deschise pentru toți cei dornici să vadă o parte din munca tinerilor pasionați de lectură, din Vrancea. Onorând invitația Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Centrul Județean de Excelență, prin elevii săi, a organizat o expoziție interactivă, la care publicul a putut discuta cu elevii despre plăcerea de a citi și modul de realizare a produselor expuse.

În cadrul expoziției, elevii centrului și-au prezentat materialele cu care au participat la diferite concursuri naționale, pe tot parcursul anului școlar precedent, printre care se numără: Festivalul-concurs de creație artistică CDIdei în cărți, inițiai de Centrul de  Excelență Sibiu, Concursul de literatură și arte vizuale “Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”- Lucian Blaga, organizat de Casa Corpului Didactic Alba, Concursul național “Omul și sacrul”, organizat de Centrul de  Excelență Cluj și Concursul “Ilustriada”, Concursul WebToonCNU, organizat de Centrul de  Excelență Vrancea.

Expoziția a atras nu doar copii și adolescenți curioși, ci și adulți care au intrat în dialog cu elevii și care i-au încurajat pe aceștia să rămână la fel de dedicați pasiunii lor. Publicului prezent i s-au pregătit surprize și activități interactive, printre care s-a numărat și o provocare de a descifra întrebările ascunse de pe afișul evenimentului, având posibilitatea de a răspunde anonim la acestea. Răspunsurile primite vor fi folosite în cadrul proiectului ca motiv de inspirație pentru activități viitoare.

Un alt moment de atracție a fost proiectarea, în premieră, a interviului realizat de elevii Centrului de Excelență cu domnișoara bibliotecar Teodora Fîntînaru, care a demonstrat că biblioteca reprezintă, chiar și în ziua de astăzi, un pilon al oricărei comunități. Parteneriatul de suflet cu Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” va fi fructificat de elevii și profesorii Centrului de Excelență și în activități viitoare, cu deschidere spre comunitatea care găsește în carte un motiv de inspirație.

Andra Voicu și Violeta Boboc eleve ale Centrului de Excelență Vrancea

și prof. Silvia-Ofelia Chelariu, director Centrul de Excelență Vrancea

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?