Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – ”Bravo, vitejii mei!”

Handbaliștii de Ligă Națională ai CSM Focșani 2007 au intrat abrupt în pregătirea pentru viitoarea ediție de campionat! Au de apărat o excelentă carte de vizită pe care și-au scris-o prin talent și muncă grea în ultimii ani – de fapt în toți anii de când au urcat în Liga Națională. Și în care au făcut doar un cantonament la munte. Toată pregătirea precompetițională au făcut-o în regim de semicantonament, pe stadionul Milcovul și în Sala Polivalentă. În ultimii trei ani, se intră în al patrulea, antrenamentele fizice au fost/sunt făcute sub comanda legendarului antrenor sârb Marko Isakovic – aprecierea îi aparține reporterului Sebastian Kotrla de la Postul de televiziune Voivodina în Limba Română. Marko Isakovic a fost un reputat antrenor al unor echipe de club sau naționale, dar și un preparator fizic de înaltă clasă. Are o bonomie cuceritoare, pare de o severitate ce nu permite replică, știe să aducă jucătorii în cea mai bună formă la momentul intrării în competiții. Vorbește engleza, româna – are rezidență în România – rusa, în mod firesc sârbo-croata, ceea ce îl ajută să se facă înțeles fără vreo dificultate de jucători cu care lucrează la CSM Focșani 2007.

Zilele de început al antrenamentelor fizice sunt ale lui. Așa se poate observa și din fotografiile ce însoțesc acest text și care au fost făcute ieri dimineața pe Stadionul Milcovul. Mai în glumă, mai în serios, lui Marko i-am spus că ar fi putut fi un bun comandant de partizani în Serbia lui în al Doilea Război Mondial. Nu m-a contrazis, nu m-a aprobat. Ceea ce ar fi putut însemna un fel de aprobare. Privindu-l cum conduce antrenamentul de ieri dimineață pe căldura ce încă nu devenise chinuitoare – dar efortul la care îi supunea pe handbaliști o făcea să fie greu de suportat – mi-a revenit în minte ideea despre comandant. Nu neapărat de partizani, ci de luptători pe terenul de handbal. Bine, totul de petrecea, și se va petrece mai multe zile și pe stadionul Milcovul, în zona din spatele porților, pentru protejarea gazonului. Fotografiile par să mă confirme!

Spre finalul antrenamentului, ca într-o joacă foarte serioasă, s-au format perechi în care un jucător îl duce în brațe pe altul. Attila Eros l-a purtat în brațe pe Marko Isakovic. Tot pe Marko l-a purtat și Emilian Marocico, semn de mai mult decât prietenie între jucători și antrenorul pentru pregătire fizică. În brațele lui Maro, Marko pare a-și privi oastea și a spune: ”Bravo, vitejii mei!”

Ieri dimineață a fost încă un antrenament reușit al handbaliștilor Focșaniului urmat de un al doilea la fel de bun, dar de altă factură, în Sala Polivalentă. Vor urma zilele de lucru preponderent cu mingea, apoi jocurile de verificare din turneele de la Turda și Buzău și, probabil, un meci sau două cu CSM Vaslui. Își va intra în pâine și Dalibor Cutura. Dar acum sunt zilele lui Marko Isakovic.

PS. După antrenament, cei trei jucători sârbi din formația CSM Focșani 2007 mi-au propus să le fac o fotografie. Pentru ei, dar și pentru focșănenii care sunt apropiați echipei de handbal. În ordine, de la stânga la dreapta: Nikola Krnoglavac, Ștefan Trkulja, Sașa Marijanac.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?