Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

”Noaptea Dansului”: Peste 30 de şcoli de dans, studiouri şi iniţiative de dans şi peste 2.000 de dansatori

Peste 30 de şcoli de dans, studiouri şi iniţiative de dans, peste 15 stiluri de dans şi peste 2.000 de dansatori vor fi prezenţi, pe 26 august, pe Calea Victoriei, în cadrul proiectului „Străzi Deschise”, la prima ediţie a evenimentului „Noaptea Dansului”. Şase mari zone de pe Calea Victoriei – Cercul Militar, Monumentul Revoluţiei, Hotel Radisson, Grădina Monteoru, Palace Casino şi Muzeul Enescu – vor deveni, între orele 17,00 şi 20,00, cea mai mare zonă de promenadă în care vor avea loc demonstraţii de dans stradale şi flash-mob-uri susţinute de dansatori profesionişti la care vor fi invitaţi şi bucureştenii să participe activ, au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Institutului Cultural Român, iniţiatorii evenimentului, Daniela Samoil-Istrate şi Dragoş Samoil. „Vrem să ducem dansul în stradă, vrem să ducem toate limbajele de dans şi pentru acest lucru am coagulat peste 30 de şcoli, iar lista este în continuare deschisă, de la toate limbajele de dans, de la balet la dans contemporan, dansul latino – salsa, bachata, kizomba. Am şi dansuri greceşti sau dansuri irlandeze, avem dansuri populare româneşti din diferite zone, cu diferite specificităţi. Vrem să ducem dansul în stradă, pentru că dansul este o expresie deopotrivă individuală dar şi comunitară, şi credem că Bucureştiul are această vibraţie care este, deopotrivă, latină şi balcanică, această vibraţie a dansului şi a petrecerii”, a spus Dragoş Samoil.

Noaptea Dansului propriu-zisă a şcolilor de dans va începe de la ora 19,00, acestea urmând să ofere la studiourile de dans, timp de trei ore, lecţii demonstrative de dans gratuite tuturor vizitatorilor. Aceştia vor putea încerca variate stiluri de dans, de la tango argentinian, salsa, bachata şi kizomba, la dans contemporan, street dans, vals, hip-hop, dansuri populare ori indian/bollywood dance.

El a precizat că partea practică a evenimentului este dată de faptul că dansatorii fiecărei şcoli se vor duce pe stradă şi vor invita bucureştenii la dans. „Sunt invitaţi toţi iubitorii dansului, curioşii şi toţi cei care vor să simtă beneficiile şi magia dansului, având şansa să experimenteze zeci de stiluri de dans împreună cu dansatorii şi reprezentanţii şcolilor de dans înscrise în proiect. Nu vor exista scene, căci ne dorim spargerea barierei dintre artist şi spectator, spaţiul fiind lăsat liber a fi explorat şi dansat”, a afirmat Dragoş Samoil.

Evenimentul va culmina cu Marea Petrecere a Dansului (Dancers of Bucharest) ce va avea loc, începând cu ora 22,00, la Sala Polivalentă, în foaier. Organizatorii au pregătit o petrecere inedită cu două playlisturi diferite ce vor fi prezentate alternativ. Primul playlist va fi „Latin Fiesta”, orientat spre muzica de dans latino (salsa, bachata, kizomba, tango), iar cel de-al doilea va fi „All times Dance Hits” în care vor fi prezentate cele mai populare hituri de dans din zona pop, rock, disco, funk, hip-hop, electro, hituri româneşti nostalgice de dans, best of decades (1990-2000, 2000-2010 şi 2010-2022). „Noaptea Dansului oferă oportunitatea unică de a descoperi frumuseţea dansului, de a-i simţi energia şi beneficiile pentru minte şi corp, conectând amatori şi profesionişti deopotrivă, stabilind între ei o relaţie deschisă, bazată pe aceleaşi coordonate: bucuria şi plăcerea de a dansa”, a adăugat Dragoş Samoil. Biletele pentru afterparty vor putea fi achiziţionate începând cu 24 iulie

Daniela Samoil-Istrate a amintit că ediţia din acest an a Nopţii Dansului este organizată pentru prima dată şi doreşte ca evenimentul să crească de la an la an şi, pe viitor, să ajungă şi în alte oraşe din ţară iar. „Aceasta este doar prima ediţie. Anul viitor va fi şi mai mare, şi mai frumos. Vrem să cuprindem şi alte oraşe mari din ţară, exact pe principiul altor nopţi ale altor instituţii. Vrem să cuprindem oraşele care au comunităţi importante de dans, să facem Noaptea Dansului şi în acele oraşe, simultan cu Bucureştiul, pentru că toată lumea trebuie să ia parte la această bucurie şi, de ce nu, tind să mă gândesc şi mai departe, vrem să ajungem şi în Europa. Putem să creştem acest proiect foarte frumos şi ne-am dori, de ce nu, să dea România tonul de a promova această energie a dansului”, a declarat Daniela Samoil-Istrate. Noaptea Dansului este un proiect Creator Media Team, coordonat de Dragoş Samoil şi Daniela Samoil-Istrate, în parteneriat cu ARCUB şi ICR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?