Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Echipamente medicale moderne pentru Spitalul din Vidra

Primăria Vidra a scos la licitație un contract ce vizează achiziția publică de echipamente și dotări în cadrul proiectului „Extindere funcțională și dotarea ambulatorului integrat din cadrul Spitalului „N.N. Săveanu”, comuna Vidra, județul Vrancea”. În cadrul acestui contract vor fi achiziționate un computer tomograf; echipament radiologic scopie + grafie -1 buc.; ecograf – 3buc.; ecograf ginecologie -1 buc.; colonoscop -1 buc.; electrocardiograf – 2 buc.; aparat aerosoli – 1buc.; aspirator portabil -1 buc.; autoclav sterilizare -1 buc.; cântar cu taliometru – 3 buc.; cântar nou născuți -1 buc.; concentrator oxigen – 5 buc.; lampă de examinare – 5 buc.; tensiometru – 5buc.; banchetă așteptare 4 locuri – 8 buc.; dulap instrumentar sanitar – 5 buc.; dulap medicamente diverse – 5 buc.; scaun consult medic – 5 buc.

Valoarea estimată a acestui contract este de 7,2 milioane de lei și, în paralel, autoritățile din Vidra au în derulare și un alt proiect, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 12.974.495,33 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 10.485.833,58 lei. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea calității infrastructurii destinată serviciilor de asistență medicală în zona rurală a județului Vrancea și în special în comuna Vidra și comunele învecinate, în vederea creșterii accesibilității cetățenilor la servicii de sănătate.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătățirea accesului populației din Vidra și comunele învecinate la servicii medicale de calitate de tip ambulatoriu, preventive și de îngrijire medicală primară prin extinderea funcțională și dotarea ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului „N.N. Saveanu” Vidra; modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii de sănătate din comuna Vidra, prin intervenții specifice la ambulatoriul de specialitate din localitate; creșterea calității serviciilor medicale de tip ambulatoriu în comuna Vidra, în urma extinderii spațiului destinat cabinetelor medicale de specialitate din cadrul ambulatoriului integrat și a dotării cu aparatură performantă a acestora. Durata de implementare a proiectului este de 44 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?