Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

“Am solicitat o apropiere și un sprijin real dat vrâncenilor”. Ședință la Prefectură privind implementarea la nivel local a programului de guvernare

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a organizat marţi o ședință operativă de lucru cu instituțiile publice și serviciile publice deconcentrate din Vrancea care au ca sarcină, printre altele, şi implementarea la nivel local a programului de guvernare. Ședința a fost împărțită pe domenii de activitate, respectiv muncă, sănătate, agricultură și siguranța alimentelor, gospodărirea apelor și îmbunătățiri funciare.

Astfel, prefectul Nicuşor Halici a recomandat reprezentanților Casei Județene de Pensii Vrancea, AJOFM Vrancea, ITM Vrancea și AJPIS Vrancea să aibă în vedere implementarea programului de guvernare, cu accent deosebit pe acele măsuri care vizează sprijinirea categoriilor de persoane defavorizate.

În ceea ce privește domeniul sănătății, accentul s-a pus pe asigurarea finanțării necesare unei bune funcționări a sistemului de sănătate și în special a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” Focșani. La ședință au participat directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vrancea, directorul executiv al DSP Vrancea și managerul Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Pantelimon” Focșani, cărora prefectul Nicușor Halici le-a solicitat asigurarea resurselor necesare pentru ca sistemul de sănătate să funcționeze la capacitate maximă.

De asemenea, pentru sectorul de agricultură și siguranța alimentelor, prefectul Nicuşor Halici a solicitat reprezentanților APIA să asigure preluarea tuturor cererilor de finanțare ale fermierilor și darea lor în plată, iar pentru Direcţia Agricolă Judeţeană Vrancea principala preocupare să fie procesarea celor aproximativ 6.000 de solicitări pentru asigurarea despăgubirilor culturilor din primăvară. Totodată, prefectul județului a cerut DSVSA Vrancea să intensifice eforturile în ceea ce privește siguranța alimentelor, prin controale regulate astfel încât fructele și legumele aflate pe tarabe să nu depășească norma de substanțe periculoase pentru sănătate.

În cadrul şedinţei s-a discutat şi despre posibile colaborări cu alţi medici care au drept de tranchilizare pentru a veni în sprijinul primăriilor care se confruntă în această perioadă cu situaţii în care urşii ajung tot mai des în zonele locuite, la nivelul judeţului existând un singur medic veterinar care participă activ la acţiunile desfăşurate de primari pe această linie.

În domeniul de gospodărire a apelor și îmbunătățiri funciare, accentul a fost pus pe finalizarea lucrărilor care au drept rezultat o bună gospodărire a rețelelor hidrografice dar, mai ales, protejarea comunităților care pot fi afectate de fenomenele meteo periculoase, prefectul cerând o implicare cât mai activă a SGA și ANIF în acest sens.

Am solicitat tuturor celor prezenți responsabilitate și implicare în eficientizarea activității instituțiilor pe care le coordonează, o apropiere și un sprijin real dat vrâncenilor care se adresează acestora, indiferent că vorbim de sprijinirea categoriilor defavorizate, a persoanelor vulnerabile sau sprijin pentru accesarea de fonduri din programele europene sau naționale pentru dezvoltarea activităților pe care aceștia le desfășoară. Dezvoltarea duce implicit și la creșterea nivelului de trai și sper că și creşterea atractivităţii pentru ca diaspora să revină acasă. Voi analiza și verifica activitatea tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Vrancea pentru ca implementarea programului de guvernare care are ca obiectiv creșterea nivelului de trai a românilor și dezvoltarea comunităților noastre să fie accelerată, iar vrâncenii să o ducă mai bine”, a declarat prefectul Nicușor Halici.

Prefectura județului Vrancea, 05.07.2023

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?