Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Șefi de promoție în Vrancea! Cosmina-Elena Cotea, de la Colegiul Asachi Focșani, despre „diferența dintre cei mai bogați și cei mai săraci”

Astăzi o vom cunoaște pe șefa promoției 2023 de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi‟ Focșani. Numele ei este Cosmina-Elena Cotea și a absolvit cei patru ani de liceu cu media 8,82. Originară din Jariștea, tânăra spune că încă din clasa a IX-a și-a propus să ajungă șefă de promoție, iar pentru acest „vis‟ a depus multă muncă. La sfârșitul clasei a VIII-a, Cosmina a ales să se înscrie la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi‟ Focșani pentru că și-a dorit să urmeze „un liceu în care să se studieze gastronomia‟, iar aici a găsit profilul Tehnician în gastronomie.

Din pasiune pentru gătit am ales această specializare și acest liceu. Îmi place foarte mult să gătesc… mai mult prăjituri. Am aflat de la o prietenă care a învățat aici că se face practică cu gătitul, și mi-a plăcut. Sincer, mi-ar plăcea să particip la un concurs de gătit, dar sunt o persoană foarte timidă și nu cred că aș face față‟, spune Cosmina Cotea.

„Patru ani de liceu grei‟

Cei patru ani de liceu, deși au trecut repede, au fost „grei‟ pentru tânără. „Am avut însă susținerea familiei, și a fost totul bine. Timp de un an am fost președintele Consiliului Școlar al Elevilor, o experiență foarte frumoasă, care m-a schimbat în foarte bine și care m-a ajutat să învăț foarte multe. În calitate de președinte, a trebuit să particip la tot felul de ședințe, să organizez anumite activități în liceu și să rezolv anumite probleme‟, spune Cosmina.

Care sunt problemele cu care se confruntă tinerii de vârsta ei? „Bullying-ul este principala problemă pe care am observat-o, diferența dintre cei mai bogați și cei mai săraci fiind motivul pentru care apar astfel de situații. Unii judecă foarte mult după cum ești îmbrăcat, dar nu înțeleg de ce, pentru că nu hainele-l fac pe om… Cei care sunt îmbrăcați mai bine, se cred superiori, dar chiar nu au de ce‟, este de părere ea.

Din dorința de a scăpa de timiditate și emoții, Cosmina s-a implicat în „tot felul de activități în timpul liceului. Am avut o trupă de dans, am mers să facem voluntariat la bătrâni, am fost președinta liceului și a trebuit să vorbesc în public, să mă fac ascultată… Sunt activități care m-au ajutat să mă dezvolt‟. Cu toate că anticipa oarecum că va fi numită șefă de promoție, tânăra spune că s-a bucurat foarte mult când a aflat pentru că „am luptat foarte mult să ajung aici‟.

Planuri de viitor

Vara aceasta, Cosmina vrea să se bucure de o mică vacanță la mare. În ceea ce privește facultatea, are o singură opțiune: Universitatea „Transilvania‟ din Brașov, dorindu-și să aleagă „o facultate cu profil alimentar‟. „Brașov este singura opțiune. Este un oraș foarte frumos și liniștit. Mă văd lucrând și locuind acolo. Mă sperie un pic viața de adult și responsabilitățile cele mari… să am casa mea, să plătesc facturi… o să fie o bătaie de cap, dar voi reuși cumva‟, spune tânăra.

Pentru parcursul pe care l-a avut în cei patru ani de liceu, Cosmina le este recunoscătoare atât profesorilor, cât și colegilor. „Le mulțumesc foarte mult profesorilor mei pentru că m-au ajutat foarte mult. Sunt niște oameni excepționali care oferă mult ajutor și te fac să înțelegi foarte bine materia, iar dacă rămâi în urmă, ei sunt acolo să te ajute‟, a mai spus Cosmina.

O felicităm pe Cosmina-Elena Cotea pentru rezultatele obținute în liceu și-i dorim succes în viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?