Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

FOTO: Crucea Roșie Vrancea continuă proiectul V.O.L.U.N.T.A.R

          Crucea Roșie Vrancea în a doua etapă de implementare a proiectului V.O.L.U.N.T.A.R., mai-noiembrie 2023, finanțat de Consiliul Județean Vrancea, în baza legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile.

Buget: 100.000 RON.

Parteneri: ISU Vrancea, ACOR – Filiala Vrancea, ISJ Vrancea.

Reamintim că proiectul V.O.L.U.N.T.A.R., în prima etapă de implementare, mai-noiembrie 2022, a atins ca rezultat organizarea și dezvoltarea unei rețele sustenabile de peste 200 de voluntari și înființarea unui număr de 7 Centre Rapide de Intervenție (CRI) în localitățile Adjud, Năruja, Jariștea, Măicănești, Vârteșcoiu, Dumbrăveni și Soveja, la nivelul județului Vrancea.

În a doua etapă, proiectul continuă activităţile pentru formarea unei reţele de voluntari sustenabile în judeţul Vrancea – 7 detaşamente de intervenţie a câte 15 voluntari și îşi propune creşterea capacităţii reţelei de voluntari aflaţi la dispoziţia autorităţilor publice locale şi judeţene de a interveni în diverse situaţii de criză/urgenţă, prin formarea şi instruirea continuă a acestora, precum şi prin formularea unor instrumente comune de intervenţie în situaţii de criză/urgenţă, la nivelul comunităţilor.

De asemeni proiectul V.O.L.U.N.T.A.R. îşi propune:

– consolidarea celor 7 Centre Rapide de Intervenţie zonale prin dotarea tehnico-materială a acestora şi creşterea vizibilităţii lor;

– creşterea nivelului general de pregătire al voluntarilor;

– eficientizarea comunicării cu autorităţile locale, cât şi în comunitate;

– creşterea nivelului de responsabilitate asumat la nivelul fiecărui voluntar, beneficiar al proiectului;

– dezvoltarea abilităţii fiecărui voluntar participant de a transmite mesaje într-un mod mai clar şi mai credibil;

– creşterea promptitudinii, eficienţei şi mediatizării spiritului civic în intervențiile în situație de criză/urgenţă.

Proiectul V.O.L.U.N.T.A.R. are şi un caracter inovativ, în sensul în care vor fi organizate simulări de situaţii de criză/urgenţă, atât pentru a testa capacitatea de reacţie a voluntarilor în astfel de situaţii, cât şi pentru a insista pe pregătirea voluntarilor acolo unde se constată deficienţe de pregătire și va fi elaborat un ghid de intervenţie care va reprezenta un îndrumar de intervenţie şi reacţie în situație de criză/urgenţă.

V.O.L.U.N.T.A.R. – proiect pilot pentru Crucea Roșie Română!

Sperăm ca în a treia etapă de implementare a proiectului să ne referim și să facem vorbire despre programul național – Centre Rapide de Intervenție Zonală – CRIZ,  pe criterii demografice, acoperind toate județele țării precum și cele 6 sectoare ale Municipiului București, program de sprijin pentru Victimele și Supraviețuitorii Dezastrelor.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?