Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO: Șefi de promoție în Vrancea! Denisa Elisa Cotea, de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu‟ Odobești

Își dorește o carieră în poliție, însă nu exclude nici ideea de a deveni profesoară de matematică. Se mândrește cu faptul că este șefa promoției 2023 de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu‟ Odobești, profil Științe ale naturii, cu toate că nu a făcut din aceast lucru „un țel‟. Numele ei este Denisa Elisa Cotea și este originară din Odobești, iar media cu care a absolvit cei patru ani de liceu este 9,86. „Sincer, până în clasa a XI-a, am cules mai mult informații din clasă, nu m-am bazat pe tocit, de aceea m-am dus la profilul acesta, Științe ale naturii. Am preferat să învăț mai mult schematic, deoarece nu prea mă împac cu toceala. Nu m-am așteptat să ajung șefă de promoție, însă mă bucur‟, spune tânăra.

Pe cât de frumoși și-ar fi dorit să fie, pe atât de grei s-au dovedit a fi cei patru ani de liceu, „mai ales din cauza pandemiei de COVID-19‟. „A trecut timpul foarte repede. Nici nu mă așteptam să termin așa de repede liceul. Adică, am închis ochii și deja m-am trezit în clasa a XII-a. Nici nu prea am avut timp să ne cunoaștem între noi, colegii. A fost o provocare foarte mare să trecem peste învățământul online, deoarece, în timpul orelor, nu prea eram atenți, mai închideam camera și… golurile acelea s-au simțit, mai ales în clasa a XII-a‟, spune Denisa Cotea.

 

Bac-ul … „un stres‟

Tânăra spune că a avut ceva emoții în perioada în care profesorii au fost în grevă pentru că se temea ca nu cumva examenul de Bacalaureat să fie amânat. „Sincer, a fost un stres și am zis că dacă mai ține greva o săptămână, sigur se va da Bac-ul mai târziu. A fost un stres foarte mare pentru mine, mai ales în ultimele două săptămâni dinaintea examenelor. Mă durea capul zilnic. Dar a fost bine în cele din urmă‟.

După ce va afla notele de la Română, Matematică și Biologie, Denisa își dorește să plece într-o mică vacanță cu familia. Cât despre facultatea pe care vrea să o urmeze… „Dacă în clasa a X-a îmi doream să merg la Medicină și vara în care mă pregăteam să trec a XI-a, am tocit efectiv la Biologie, cineva mi-a spus că la Medicină se face disecție pe cadavre, așa că m-am lăsat păgubașă. Nu pot pune mâna pe cadavre‟, povestește Denisa.

Așa se face că planurile de a deveni medic stomatolog sau de familie au fost înlocuite de cele în care se visează polițistă. „Și prietenul meu este polițist și mi-a povestit tot. Mi-a plăcut și am zis să încerc să mă înscriu la Câmpina la Subofițeri. Vreau să mă înscriu și la o facultate. Dacă nu se scot locuri la Câmpina, vreau să devin profesoară de matematică, așa că mă voi înscrie la Facultatea de Matematică sau voi alege Învățători Educatori‟.

Ce le transmite colegilor din liceu? „Sper din totul sufletul că toți vor lua Bac-ul cu o notă de trecere. Le doresc succes pe mai departe, să aibă un viitor luminat și lucrul pe care au ales să-l facă, să fie cel mai bun pentru ei‟. De asemenea, „vreau să le mulțumesc din tot sufletul profesorilor mei pentru că au avut puterea de a termina cei patru ani de liceu cu noi. Îi mulțumesc mai ales doamnei dirigintă, Temelie Mădălina, care s-a implicat foarte mult. A fost alături de noi, ne-a scos din toate problemele pe care le-am creat, pentru că am fost o generație mai năzdrăvană. Îi urez doamnei dirigintă mult succes cu noua generație și sper ca ei să nu mai fie așa de năzdrăvani cum am fost noi‟, a mai adăugat Denisa.

          Îi dorim Denisei Cotea mult succes pe mai departe!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?