Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Centru medical în comuna Mera

Autoritățile din Mera caută pe SEAP un antreprenor serios care să ducă la capăt o lucrare, respectiv un rest de executat în proiectul de construire a unui centru medical în comună. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.460.016.66 lei și, conform documentației, necesitatea este explicată prin aceea că „nu există la nivel local o construcție” de acest tip. În apropierea imobilului urmează a se construi inclusiv trotuare, alei pietonale, platforme betonate, o platformă europubele, dar și spații verzi. Potrivit documentației, la parter vor fi sala de așteptare, recepția, camera de gardă, un vestiar personal medical, un depozit materiale curățenie, unul temporar pentru lenjeria murdară și unul temporar deșeuri medicale, grupuri sanitare, sala de recoltare, spațiu triaj, un cabinet medical, sala de evaluare și tratament imediat, dar și o sală de internare de scurtă durată, un garaj ambulanță, o magazie, centrala termică și zona acces auto pacienți/ ambulanță.

În total, suprafața utilă a parterului este de 330,52 metri pătrați, în timp ce etajul clădirii are 238,44 mp. Aici va fi de asemenea o sală de așteptare, cabinete medicale – medicină de familie, stomatologie, cardiologie, obstetrică-ginecologie – sală tratament obstetrică-ginecologie, sală tratament medicină de familie, grupuri sanitare, un depozit materiale de curățenie, spațiu pentru sterilizare, dar și un balcon. În documentație se precizează că imobilul este în curs de execuție, lucrările de execuție la structura de rezistență fiind finalizate la nivelul fundațiilor în proporție de 100%, lucrările la elementele verticale parter – 100%, iar elementele de compartimentare sunt finalizate 30%. Conform calculelor, ar mai fi de executat structura de rezistență a planșeului peste parter, structura de rezistență a scării, structura de rezistență de la etaj și amenajarea exterioară, așa cum prevede proiectul de arhitectură și de rezistență.

Starea de degradare a structurii de rezistență este după cum urmează: Nu există fisuri în elementele de rezistență. Conform analizelor, calitatea execuției lucrărilor de construcție realizate corespunde cu proiectul de execuție. Astfel, calitatea execuției lucrărilor este corespunzătoare și este acceptată fără a mai fi necesare măsuri de intervenție sau consolidare generală. Se vor continua lucrările de execuție conform proiect de rezistență. Se apreciază calitatea execuției lucrărilor la structura de rezistență ca fiind bună. Calitatea materialelor utilizate este conform proiect, confirmată prin condica de betoane și procesele verbale întocmite de către personalul calificat al șantierului. Suplimentar, s-au realizat desfaceri ale fundațiilor pentru identificarea cotei de fundare. Proiectul tehnic de execuție îndeplinește cerințele de calitate prevăzute de normativele de proiectare și execuție în vigoare la data întocmirii proiectului. Structura de rezistență a construcțiilor îndeplinește cerințele de calitate prevăzute de normativele de proiectare și execuție în vigoare la data întocmirii proiectului”, se mai detaliază în documentație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?